Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Er Sevag Balıkçı'nın vurulduğu silah ve boş kovanın olay yerinde muhafaza edilmesi gerekirken, karakola götürüldüğü ortaya çıktı

        BATMAN'ın Kozluk ilçesi Gümüşgörgü Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken, er Kıvanç Ağaoğlu'nun silahından çıktığı iddia edilen kurşunla ölen Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı'nın vurulduğu yerde keşif yapıldı. Keşif çalışmasında Sevag'ın vurulduğu silah ve boş kovanın olay yerinde muhafaza edilmesi gerekirken, karakola götürüldüğü ortaya çıktı.

        Batman'ın Kozluk İlçesi Gümüşgörgü Jandarma Karakolu'nda 24 Nisan 2011'de devre arkadaşı er Kıvanç Ağaoğlu'nun tüfeğinden çıkan kurşunla ölen er Sevag Şahin Balıkçı'nın davasında olay yerinde 2 Haziran 2012 tarihinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Şubesi'nde görevli Başçavuş Oktay Özdemir ve Uzman Çavuş Sedat Akgün'ün bilirkişi olarak hazırladıkları 36 sayfalık rapor, davanın görüldüğü Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne sunuldu.

        SEVAG'IN NASIL VURULDUĞUNU ANLATTI

        Kamera görüntülerine yayın yasağı getirilen keşif çalışmasında ilk olarak sanık Kıvanç Ağaoğlu tarafından yer gösterilerek olayın nasıl olduğu anlatıldı. Keşif sırasında yeterli sayıda askerle olay gününün mizansenini gerçekleştiren mahkeme, sanık Kıvanç Ağaoğlu'ndan vurulma anını anlatmasını istedi. Er Sevag Balıkçı'nın vurulma anını anlatan Kıvanç Ağaoğlu, şöyle dedi:

        "Ben silahımı kaldırdım. Sonra kurma kolunu çektim ve bıraktım. Silahı indirdiğim sırada bir anda patladı. Emniyetin açık olup olmadığına bakmadım. Bir gün önceden de açık kalmış olabilir. Hiç kontrol etmedim. Silah patlamadan zaten şoka girmiştim. Ben merminin boşa gittiğini zannettim. Şahin'e inanmadım. Sonra Şahin yere yığılınca ben onun olduğu yere geçtim. Sonra korucuların arabası geldi ve onu hastaneye götürdü. Silah ateş aldığında Sevag karın boşluğunu tuttu. Ben önce şaka yaptığını zannettim. Sonra Sevag yere yığılınca olayın ciddiyetinin farkına vardım. Olaydan sonra silahı yere atım Şahin'in yanına koştum."

        SİLAH KARAKOLA GÖTÜRÜLMÜŞ

        Er Sevag Balıkçı'nın öldürülmesi olayının keşif çalışması sırasında olayda kullanılan silah ve boş kovanın yerinin değiştirildiği de ortaya çıktı. Keşif sırasında ifadesi alınan Uzman Çavuş Özay Kula, normal şartlarda olay yerinde muhafaza edilmesi gereken silah ve boş kovanı alarak karakola götürdüğünü söyledi. Silah ve boş kovanın olay yeri inceleme ekipleri ve savcı geldikten sonra olay yerine ;götürülerek bırakıldığı ve olay yeri inceleme işleminin bu şekilde yapıldığı tespit edildi.

        Olay yerinde keşif yapılarak ifadesi alınan Uzman Çavuş Özay Kula, olay günü karakolda idari işler personeli olarak görev yaptığını, silah sesi duyması üzerine dışarı çıktığında askerleri koşuştururken göndüğünü söyledi. Çavuş Kula, "Ben de arkalarından koştum. O arada askerler aşağıda bir askerin vurulduğunu söyledi. Kıvanç Ağaoğlu telin iç kısmında yere çömelmiş, düşünür şekilde duruyordu. Kıvanç'a bir şey yapmadan olay yerine koştum. Silahı yerdeydi. Silahta şarjör takılı vaziyetteydi. İçinde mermi olacağı düşüncesiyle kurma kolunu çektim. Şarjör ve içindeki mermiyi çıkardım. Daha sonra silah ve mermiyi muhafaza altına aldım. Silah elimdeydi ve sadece bir boş kovan vardı. Silah ve boş kovan 1'er metre aralıklarla telin yanındaydı. Sonra boş kovanla şarjörü alarak yukarıdaki karakola götürdüm. Hepsini muhafaza altına aldım. Olay yeri inceleme ekibi gelince silahı getirdik, aynı yerlerine koydular. Yerlerini tespit edip krokisini çizdiler. Savcı hanım da gelmişti. Durumu onlara izah ettim" dedi.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ