Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

        Bu dönemde sevke tabi olan yedek subay aday adaylarının, 1-31 Temmuz 2008 tarihleri arasında bulundukları yere en yakın askerlik şubesinden sevk evraklarını alacakları ifade edilen açıklamada, bu yasal süre içerisinde askerlik şubesinden sevk evrakını almayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde, 3 Ağustos 2008 günü mesai bitimine kadar test ve mülakata katılmayanların bakaya işlemine tabi tutulacakları bildirildi.

        Açıklamada, 31 Temmuz 2008 tarihine kadar sevk evrakını almayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde, 3 Ağustos 2008 günü mesai bitimine kadar test ve mülakata katılmayanların sevki için, bu dönemdeki test ve mülakat faaliyetlerinin, 4-25 Ağustos 2008 tarihleri arasında Ankara Mamak'taki MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda devam edeceği kaydedildi.

        Bu durumdaki yedek subay aday adaylarının, söz konusu tarihlerde bulundukları yerdeki askerlik şubesine müracaat etmeleri halinde sevk evrakını alabilecekleri ifade edilen açıklamada, buna rağmen belirtilen tarihler arasında sevk evrakını alarak test ve mülakata katılmayanlar hakkında ise, ikinci kez bakaya işlemi yapılacağı bildirildi.

        Açıklamada, ''1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 63. maddesinde, bakayaların hapis cezası ile cezalandırılmaları öngörüldüğünden, sevke tabi yükümlülerin herhangi bir hak kaybına uğramamaları için, öncelikle yukarıda belirtilen yasal süre içerisinde en yakın askerlik şubesinden sevk belgelerini almaları, mazereti olanların ise mazeretinin bitiminde askerlik şubelerine başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir'' denildi.

        Sevke tabi yedek subay adayları konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi ''www.asal.msb.gov.tr'' internet adresinin ana sayfasında bulunan tebliğ niteliğindeki TRT duyurusu metninden edinebilecekler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ