Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Terörö örgütü kesinlikle silah bırakacak"

        Bitlis Ak Parti Milletvekilli Vahit Kiler, barışın olması için Ak parti olarak, PKK'nın koşulsuz silah bırakması dışında kimseye farklı bir koşul sunulmadığı ve bu konuda taviz verilmeyeceğini söyledi. Kiler, "Terör örgütü kesinlikle silah bırakacak. Silahları bırakmadıkça güvenlik güçleri de silahlarını bırakmayacak" dedi.

        Bitlis'te basın toplantısı yapan Vahit Kiler, başta İmralı görüşmeleri olmak üzere gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Barış sürecine her kesimin katkı sunması gerektiğini belirten Kiler, huzur ortamında bölgenin hızla kalkınacağını belirtti. Hükümet olarak barış için gereken her şeyi yaptıklarını ifade eden Kiler, şunları söyledi:

        "Bizim görüşmelerden beklediğimiz tek şey var. Silahlar kayıtsız şartsız bırakılacak ve kan duracak. Başbakanımız açıklama yaptı. Yurt dışına gitmek isteyenler çıkabilecek. Olaylara karışmayanlar ise kendi ülkelerinde yaşayabilecek. Bu anlamda herhangi bir taviz, pazarlık ve masaya oturma yoktur. Başbakanımızla bu anlamda toplantılar yaptık. Tek bir sonuç alındı. Biz bu kanın durmasını isterken, ülkeye huzur gelmesini isterken, hiçbir zaman müzakere edeceğiz ve terör örgütüyle masaya oturacağız demedik. Ama terör örgütü kesinlikle silah bırakacak. Silahları bırakmadıkça güvenlik güçleri de silahlarını bırakmayacak. Şu an bile operasyonlar devam ediyor. Şu anda gelişmeler olumlu ve atılan adımlar karşılık buluyor. Barışın olması, huzurun sağlanması durumunda bölgede yatırım atağı olacak. Şimdi istikrarlı bir şekilde devam eden görüşmelerin karşılık bulması insanları heyecanlandırıyor."

        DEMİRÖZ: ETNİK MİLLİYETÇİLİĞE KARŞIYIZ

        Basın toplantısında Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını belirterek, PKK'nın gündemde tutulmaması gerektiğini söyledi. Bitlis'e yatırım yapmak isteyenlerin izledikleri haberlerden etkilendiğine dikkat çeken Milletvekili Demiröz, şunları söyledi:

        "Biz hiç bir zaman etnik bir milliyetçilik izlemedik. Kardeş dedik bağrımıza bastık ve hep kardeşçe yaşadık. Ben doğuda doğmuş batıda eğitim görmüş ve her iki kültürü de içime sindirmiş bir insan olarak hiçbir fark göremiyorum. Başbakanımızın ifadesi ile biz etnik milliyetçiliğe de bölgesel milliyetçiliğe de dinsel milliyetçiliğe de karşıyız. Bizim için önemli olan insan olmak. Birlik ve beraberliği bozmadan yaşayacağız. Terör örgütünü gündemde tuttukça insanların kafası karışıyor. Biz Bitlis'te olay olmadığını söylüyoruz. Tabi insanlar televizyonlarda şiddet, taşlama olaylarını gördükçe Bitlis'i de öyle zannediyor. Yatırım için gelmek isteyenler bu yüzden beklemeye geçiyor."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ