Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Facianın eşiğinden dönüldü!

        Pendik'te yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolü kaybettiği hidrojen tüpü yüklü kamyon devrilip kayarak yolcu minibüsüne arkadan çarptı. Kaza nedeniyle yola saçılan hidrojen tüplerinden sızan gaz korkuya neden oldu.

        Kaza, saat 08.30 sıralarında D-100 Karayolu Kaynarca mevkiinde meydana geldi. Kullandığı 34 TE 846 plakalı kamyonla, Kartal'daki fabrikadan aldığı hidrojen tüplerini Tuzla'daki bir çakmak fabrikasına götüren Murat Önen, Kaynarca mevkiine geldiği sırada yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti.

        Kontrolden çıkan kamyon devrilip yan yatarak kaymaya başladı. Yaklaşık 10 metre kayan kamyon duraktan yolcu alan bir yolcu minibüsüne arkadan çarparak durabildi. Kamyon şoförünün yanında bulunan bir kişi kazada hafif şekilde yaralandı.

        Kazayı gören vatandaşlar durumu polise, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri, etrafa saçılan hidrojen tüplerinden gaz sızdığını fark edince çevrede güvenlik tedbirleri aldı. Kamyonun yakınındaki üstgeçidi de kapatan polis vatandaşların yaklaşmasını engelledi. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

        Yanıcı ve patlayıcı özelliği bulunan hidrojenin sızmasını engellemek için olay yerine gelen yetkililer, kısa sürede gaz sızıntısını engellediler. Gazın kesilmesinin ardından etrafa saçılan tüpler ve kamyon yoldan kaldırıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ