Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir ve Manisa'daki suç örgütüne yönelik operasyon

        İzmir ve Manisa'da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 38 kişiden 24'ü tutuklandı.

        İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin 8 ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından 9 Nisan Salı günü İzmir ve Manisa'daki 3 ayrı dolandırıcılık şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan40 kişiden 38'i adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 6'sı savcılık, 8'i çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı, 24 kişi tutuklandı.

        Operasyon kapsamında, polis helikopterinin de hava desteğiyle 70 adrese baskın yapılmış, 2'si kadın 40 kişi gözaltına alınmıştı. Aramalarda ise yaklaşık 5 bin sahte Reşat altını, 20 bin lira, sahte altın yapımında kullanılan 40 kilo hammadde, 2 tabanca, 2 tüfek, çok sayıda askerlik hatıra ve adres defteri, cumhuriyet altınları, sahte heykeller ve esrar ele geçirilmişti.

        Zanlıların suç örgütü oluşumuna giderek, başta sahte altın olmak üzere çeşitli dolandırıcılık olaylarına karıştıkları ileri sürülmüştü. Zanlı 40 kişiden 2'si sorgularının ardından serbest bırakılmış, 38'i dün adliyeye sevk edilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ