Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hüseyin Çelik'ten Akil İnsanlar açıklaması

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Akil insanlar, gerçekten akil insanlardır ki Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'yi dikkate almadan yollarına devam ediyorlar. Akil insanlar, bunun için kendi açılarından süreci devam ettiriyorlar." dedi.

        Hüseyin Çelik, Bilkent Üniversitesi 'Brand Clup' tarafından Ankara'da organize edilen 4. Liderlik Forumu'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 28 Şubat dönemindeki ekonomik kayıpların incelenmesi için Meclis'te kurulmasını önerdiği araştırma komisyonunun sorulması üzerine, konu ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın konu ile ilgili açıklama yaptığını hatırlattı.

        Türkiye'nin, 2000-2001 yılında önemli bir ekonomik kriz yaşadığına dikkat çeken Çelik, "Para pul oldu. Türkiye, bu dönemde uçurumun kenarına geldi. Batık bankalar ve bir gecede belli grupların, hazine ve merkez bankalarından aldıkları kaynaklar var. Bunlar eskiden beri konuşuluyor. Bunlar, Bahçeli'nin şahsına karşı yapılacak araştırma değil. Bu dönemin kayıplarına ilişkin yapılacak araştırmadır." diye konuştu.

        "İMRALI'YA 5. HEYET NE ZAMAN GİDECEK"

        BDP'nin çözüm süreci ile ilgili hafta içi İmralı'yı ziyaretine ilişkin yeni bir gelişmenin olup olmadığının sorulması üzerine de Çelik, 5. grubun İmralı'ya ne zaman gideceğine Adalet Bakanlığı'nın karar vereceğini söyledi.

        Çözüm sürecinin, öngörüldüğü şekilde devam ettiğini dile getiren Çelik, "Büyük hesaba bakmazsak, bu meselenin üzerinden gelemeyiz. Türkiye'nin can alıcı problemlerini çözmeye çalışırken, sabote etmeye çalışanlar da olabilir ama biz bunlara takılmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. Çelik, akil insanlar ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini 'talihsiz ifadeler' olarak niteledi.

        "BU AKİL İNSANLAR HANGİ AKILLARINI VERDİLER?"

        Çelik, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu tür sözler, Sayın Kılıçdaroğlu'nu küçültür. Efendim, 'Akil insan kendi aklını kiraya vermezmiş.' Bu akil insanlar, dediğimiz grup hiçbir karşılık beklemeden bu meseleye gönül vermiş insanlardır. Memleketimde bir yangın var. Bu yangını söndürmek için 'Bir kova su dökeceğim.' diyen insanlardır. Bu insanları tahkir etmek, bizatihi bu ifadelerin sahibini küçültür. Allah aşkına, bu akil insanlar hangi akıllarını vermişler ki? Dolmabahçe'deki toplantılardan birisinde, 'Bir yol haritası olacak mı?' diye sorduğunda, Başbakan dedi ki: 'Siz akil insanlarsınız. Her grup gideceği yöredeki çalışmaları kendisi oluşturur. Dolayısıyla bizim size dayattığımız yol haritası yok. Ortak payda, herkes akan kanın durması için çaba sarf edecek.' Esas mesele şudur; CHP diyor ki: 'CHP'li 16-17 kişi de buraya alınmalıydı.' Kardeşim, CHP ve MHP'liler bu sürece karşı olduklarını söylüyorlar. Karşı olanlar nasıl yapacaklar? Ama kaldı ki bunun içinde şu anda bağımsız düşünenler de var. Bu akil insanlar içinde esnafın temsilcisi var, köylünün temsilcisi var, memurların temsilcisi var, Sünni, Alevi var. Onun için akil insanlar, gerçekten akil insanlardır ki Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'yi dikkate almadan devam ediyorlar. Akil insanlar, kendi açılarından süreci devam ettiriyorlar. Akil insanların zaman zaman söylediği sözler de hoşumuza gitmeyebilir, buraya takılıp kalmamamız gerektiğini de düşünüyorum."

        "NE SÖYLENİRSE SÖYLENSİN KERVAN YOLUNA DEVA EDECEK"

        Hüseyin Çelik, akil insanlardan Sanatçı Hülya Koçyiğit'in 'Linç ediliyoruz.' sözlerini ise "Sayın Koçyiğit haklı. Bu insanların her birinin işi gücü var. Bu işin sorunda para ödülü yoktur. Bir siyasi ödül yoktur. Esas ödül, mesele hal edildiğinde bir şeref söz konusu olacaksa, bunda katkısı olan herkesin bundan payı olacak. Evinde oturmak varken, ticaretle uğraşmak varken, insanlar işini gücünü bırakıp bu işlerle uğraşıyor, Hülya Koçyiğit Hanımefendi'nin söylediği gibi linç edildiğinizi de düşünürsünüz. Kaldı ki Hülya Koçyiğit'in söylediği başka bir şey daha var: 'Böyle bir şey için Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da beni çağırsaydı, giderdim.' Burada bir siyasi tercih yok. Mesele, sadece hükümetin meselesi değil. Bu açıdan ne söylerlerse söylesinler, kervan yoluna devam ediyor.'" şeklinde yorumladı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ