Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü çok kuvvetli yağışlara karşı uyardı. Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi konusunda dikkatli olunması istendi.

        Gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların bugün akşam saatlerine kadar Antalya'da çok kuvvetli (51-75 kg/metekare), Muğla, Denizli, Afyon ve Burdur illerimizde kuvvetli (21-50 kğ/metrekare)olması tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

        Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, güney kıyılarımızda gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Erzurum, Van ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

        Yağışların, Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmak üzere, Denizli, Muğla, Burdur, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Hava sıcaklığı yağışla birlikte iç ve batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, doğu kesimlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

        FIRTINA UYARISI

        Rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi beklendiğinen yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb. ) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ