Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, çalışmaları kapsamında Karaman'da bir şehit ailesini ziyaret etti

        Sabah saatlerinde Karaman'a gelen Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki üyeler, ilk olarak 17 Ağustos 1992'de asteğmen olarak görev yaparken şehit olan Ahmet Taşer'in İbrahim Hakkı Konyalı Mahallesi'nde yaşayan anne ve babasını ziyaret etti. Heyeti kapıda baba Mustafa Taşer karşıladı. Heyet üyesi Hilal Kaplan da şehit annesi Aysel Taşer'e çiçek verdi.

        Ziyarette konuşan heyet başkanı Ahmet Taşgetiren, "Şehitler gelmesin, anneler ağlamasın. Aslında hep anneler diyoruz ama babalar da içten içe ağlıyor. Her ikisi de ağlamasın bundan sonra" dedi ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        Şehit babası Mustafa Taşer de, "Bu İmralı'ya giden heyetleri endişeyle takip ediyorum. Neden, İmralı'dan başka karar verecek başka bir merci yok mu? Şehit babası olarak bundan endişelerim var. PKK yurt dışına gidecek, deniliyor. Silah bırakıp gidecek, diyorlar. Bunlar gittiği yerde ne yapacaklar, nereye gidecekler? Gittikleri yerde güçlenip geri mi dönecekler, bundan da çok endişem var" dedi. Şehit babası son olarak, "Benim oğlum şehit olalı 21 yıl oldu ancak televizyonda bir şehit haberi gördüğüm zaman duygulanıyor ve üzülüyorum. Televizyonu da kapatıyorum" şeklinde konuştu.

        Heyet başkanı Ahmet Taşgetiren'in Kur'an-ı Kerim okumasının ardından dua edildi. Şehit babası Mustafa Taşer heyete şeker ikram etti.

        Heyet, aile ile bir süre daha görüştükten sonra bir otelde düzenlenecek olan toplantıya katılmak üzere evden ayrıldı. Heyetin girişinin ardından otelin önüne gelen Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi bir grup ile bozkurt işareti yapan bir grup, basın açıklaması yaptı. Çevik kuvvet ekiplerinin önlemleri arasında açıklama yapan gruplar, daha sonra olaysız dağıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ