Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mültecilerin dramı bitmek bilmiyor...

        Muğla'nın Datça ilçesine üç gün önce terk edilen 18 kaçak göçmen, ot ve yaprak yiyerek hayata tutundu. 1,5 yaşındaki kız çocuğu açlıktan ölmek üzereyken jandarma tarafından bulundu.

        Edinilen bilgiye göre; yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 3'ü İran ve 15'i Afganistan uyruklu 18 kaçak göçmen, para karşılığı anlaştıkları 3 Türk organizatörün yardımıyla İzmir'den karayolu ile Datça'ya doğru yola çıktı. Yunanistan'ın Simi Adası'na geçmek isteyen 4 kadın ve 3 çocuğunda aralarında bulunduğu kaçak göçmenler, Cuma sabahı saat 05.00 sıralarında Emecik köyü Yastık Zeytin mevkisindeki ormanlık alana bırakıldı.

        Geri dönme vaadiyle kaçakları kaderlerine terk eden organizatörün ayrılmasının ardından ormanlık alanda gizlenmeye başlayan kaçaklar, 3 gün boyunca buldukları ot ve ağaç yapraklarını tüketerek hayata tutunmaya çalıştı. Bu akşam saat 20.30 sıralarında karayolu kenarında şüpheli kişilerin görüldüğü ihbarını alan Datça İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede yaptığı arama sonrası ormanlık alanda parça parça gizlenmiş 18 kaçak göçmen yakalandı.

        Kaçaklar arasında bulunan 1,5 yaşındaki kız çocuğunun açlıktan sürekli olarak ağlaması, kaçakların yerinin tespit edilmesini kolaylaştırdı. Açlıktan ölmek üzere olan minik kız ve diğer kaçaklara getirildikleri karakolda sıcak yemek ikram edildi. Daha sonra sağlık kontrolü için Datça Devlet Hastanesi'ne getirilen kaçaklar, kontrolün ardından işlemlerinin tamamlanması için yeniden karakola götürüldü. Kaçakların işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Muğla Emniyet Müdürlüğü Yaşancılar Şubesine sevk edilecekleri öğrenildi. Organizatörlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ