Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 5 yıldır devam ediyordu...

        23 Nisan bu yıl TBMM'de bir ilkin yaşanmasına vesile olacak. 2007'den bu yana ilk kez BDP'li vekillerle askerler bir resepsiyonda bir araya gelecek, aynı çatı altında kutlama yapacak.

        Türk Silahlı Kuvvetleri, 5 yıldır sürdüğü "BDP boykotu"na son veriyor.

        Terör örgütü PKK'yı desteklediği gerekçesiyle BDP'yi boykot etmek için TBMM resepsiyonlarına katılmayan komutanlar, bu yıl bu geleneği bozacak.

        Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ile kuvvet komutanları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM'de düzenlenecek resepsiyona tam kadro katılacak.

        Meclis resepsiyonunda BDP'li vekiller de yer alacak. Böylece asker ve BDP temsilcileri ilk kez Meclis çatısı altında yan yana gelmiş olacak. Komutanlar, 2007'den beri ilk kez geçen yıl düzenlenen resepsiyona katılmıştı. Ancak asker BDP katılmadığı için o resepsiyonda hazır bulunmuştu.

        Askerin katıldığı resepsiyona, 35 sivilin hayatını kaybettiği Uludere olayı, tutuklu vekiller ve ana dilde eğitim verilmemesi gibi gerekçelerle BDP'li vekiller katılmamıştı.

        Orgeneral Özel ile kuvvet komutanları, resepsiyona gelmiş, kısa bir süre kaldıktan sonra salondan ayrılmışlardı.

        Askeri kaynaklar, son dakika sürprizi olmazsa askerin bu yıl Meclis resepsiyonuna katılacağını açıkladı. Hükümetin başlattığı çözüm sürecini desteklemek için BDP'li vekiller de yarın düzenlenecek resepsiyonda yer alacaklar.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ