Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cizre'de linç edilmek istenen polisler ateş açtı: 4 yaralı

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yolları barikatla kapatan yüzleri maskeli göstericiler, izinli olan ve otomobille halı sahaya futbol oynamaya giden 2 polis memurunun yolların kesip, molotoflarla yakma ve linç girişiminde bulundu. Polislerin ateş açtığı olaylarda 3 kişi silahla, 1 kişi de bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Şırnak Valiliği, polislerin gözaltına alındığını ve soruşturmanın jandarma tarafından sürdürüldüğünü açıkladı.

        Dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında esnafın işyerlerine çözüm süreciyle birlikte Türk bayrakları astığı Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, gece olaylar oldu. Göstericiler, İdil ve Nusaybin Caddesi üzeri ile Yafes Mahallesi'nde, yolları kurdukları barikatlarla kapatıp, gösteri yaptı. Göstericilere polis gaz bombası ve taziyikli su ile müdahale etti.

        BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ PİKNİK TÜPÜ

        İlçede olayların sürdüğü sırada Dörtyol Kavşağı'nda bomba süsü verilmiş bir piknik tüpü olduğu görüldü. Bantlarla sarılı, üzerinde saat ve yanıp sönen ışık bulunan tüpü etkisiz hale getirmek için polis çevre güvenliği sağladı. Bomba uzmanı ekipler, fünye ile patlatıp tüpü etkisiz hale getirdi.

        POLİSLERE LİNÇ GİRİŞİMİ

        Bu sırada göstericilerin barikatlarla sokakları kapattığı Yasef Mahallesi çevresinden özel otomobille geçip Emniyet Müdürlüğü'nün halı sahasına giden izinli 2 polis memurunun çevresi, 20-30 kişilik yüzleri maskeli, molotof ve taş atan gruplar tarafından kesildi. Polis memurlarını abluka altına alan grup, yakma ve linç girişiminde bulundu. Polis memurları da bu durumdan kurtulmak için ;ateş açarken, yaşanan olaylarda 3'ü silahla, 1'i de bir aracın çarpması sonucu 4 kişi yaralandı.

        VALİLİK: 2 POLİS GÖZALTINA ALINDI, SORUŞTURMAYI JANDARMA YÜRÜTÜYOR

        Şırnak Valiliği, dün gece çıkan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "23.04.2013 tarihinde saat 22.45 sıralarında izinli iki polis memuru Emniyet Müdürlüğü halı sahasına giderken 20-30 kişilik yüzleri maskeli molotof ve taş atan bir grup tarafından yolları kesilmiş, ablukaya alınmışlar, grup tarafından yakma ve linç girişimine maruz kalmışlardır. Polis memurları bu durumdan kurtulabilmek için havaya ateş açmak suretiyle olay yerinden şahsi araçlarıyla uzaklaşmışlardır. Olaydan bir süre sonra çeşitli yerlerinden yaralanmış olan 4 vatandaşımız Cizre Devlet Hastanesi'ne intikal etmiş ve tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili çok yönlü idari ve adli soruşturma başlatılmıştır. Savcılık talimatı ile 2 polis memuru gözaltına alınmış, tahkikat Jandarma tarafından yürütülmektedir."

        Cizre'de gece geç saatlere kadar süren olayların ardından polis göstericileri dağıttı. Olayların ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan gelen olay yeri inceleme ekipleri, polislerin linç girişimine maruz kaldığı ve ateş açtığı yerde incelemelerde bulundu.

        1 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

        Cizre'de çıkan olaylar sırasında 45 yaşındaki Meryem Onanç, 32 yaşındaki Nahide Ülper, 12 yaşındaki Özgür Tok tabancalardan çıkan kurşunla, 17 yaşındaki Sinan Saltukal ise bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Aracın çarptığı ve durumunun ağır olduğu belirtilen Sinan Saltukal, sevk edildiği Batman'da tedavi altına alınırken, diğer yaralıların Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

        GÖRGÜ TANIKLARI: ATEŞ AÇILDI

        Cizre Yasef Mahallesi'nde geceki olayların ardından, sabah saatlerinde olay yerinde çok sayıda boş kovan olduğu görüldü. Mahalleye gelen BDP'liler boş kovanları toplayarak, koydukları poşetle yanlarına alıp götürdü.

        Olaylarda eşi Meryem Onanç'ın kurşunla yaralandığını, kendisinin de dirseğinden hafif yaralandığını belirten mahallede bakkalık yapan Abdullah Onanç, kimlerin ateş açtığını bilmediğini söyledi. Onanç, "Beyaz bir araçtan rastgele ateş açıldı. Olaylarda bir aracın çarptığı çocuk da yaralandı" dedi. Görgü tanıklarından Şükrü Yaşar ise, "Silah sesleri geldi, biz de balkona çıktık. Beyaz bir araba geldi, geri dön diyorlardı. Araçtan indiler, birisi havaya ateş açtı, diğeri rastgele ateş açtı. Araçta iki kişi vardı" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ