Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Siirt'te barış halayı

        Siirt Valisi Ahmet Aydın, geçen yıla kadar terör örgütü PKK'nın yol kestiği Siirt-Şırnak-Van üçgeninde bulunan Bestler Dereler Dağı'nın yamacında yapılan şenliklere at sırtında çıkıp, köylülerle barış halayı çekti.

        Pervari'ye bağlı Doğan köyüne giden Siirt Valisi Ahmet Aydın ve beraberindekiler, Doğan Köyü Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 23 Nisan etkinliklerine katıldı. 29 öğretmen ve 710 öğrencinin bulunduğu köyde yöresel kıyafetler giyen öğrenciler, davetlilere şiir dinletisi ve şarkılar söyledi. Siirt Valisi Ahmet Aydın, şenliklerin yapılacağı Siirt, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Körkandil ve Bestler Dereler Dağı'nın yamacındaki Sarıyaprak ve Doğan yaylasına çıktı. Köyden 7 kilometre uzaklıkta bulunan şenlik alanına at sırtında giden Vali Aydın, burada yöresel kıyafetler giyen köylülerle birlikte barış halayına durdu. Yerel sanatçılar Cengiz Tan ve Lütfi Turşak'ın seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe türkülerle eğlenen kalabalık, uzun yıllar ilk kez düzenlenen şenliklerde bir araya geldi.

        "BURADA OLAYLAR OLUYORDU, ŞİMDİ BARIŞ HAVASI HAKİM"

        Çözüm süreci ile birlikte bölgeye barış havasının hakim olduğunu ifade eden Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Demek ki barış ve kardeşlik olduğu zaman, çözüm süreci olduğu zaman her şey güzel oluyor. 3-4 yıla kadar burada olaylar olurdu, ancak bugün tam bir barış havası var. Her şey güzel gidiyor, herkes bu barış süreciyle geleceğe umutla bakıyor, umutlar yeşermiş, güzel bir tablo var. Şu an yaylaya çıktık, herkesin yüzünde bir tebessüm görüyorum, öğrencilerimize söz verdik ve 23 Nisan'ı kutlamak için burada geldik, Siirt'in en uzak ve uç noktada bulunan bu köyümüzde bu kadar güzel bir tablo olması bizi mutlu etti. Halkımızın gözlerinde o vatan ve kardeşlik sevgisi olduğunu gördük, inşallah en kötü günümüz böyle olur" dedi.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, İl Jandarma Alay komutanı Albay Feridun Yürekli, İlçe Kaymakamı Duran Eryılmaz, İlçe Belediye Başkanı İsmail Bilen ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı şenlikler, verilen yemek ve okunan duanın ardından sona erdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ