Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Veysel Eroğlu: Karayılan kendi başına konuşup duruyor

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın Kandil'de çözüm sürecine yönelik talepte bulunduğu isteklerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

        AK Parti Afyonkarahisar il teşkilatını ziyaret eden Eroğlu, burada soruları cevapladı. Karayılan'ın silah bırakmak için özel tim ve koruculuk sisteminin kaldırılmasını, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşmasını değerlendiren Eroğlu, "Onlar, onun şahsi görüşleridir. Öyle bir şey yok. Biz hiçbir taviz veremeyiz. Hiçbir taviz yok, hiçbir pazarlık yok. Bunu çok açık söylüyoruz. O kendi başına bir şeyler konuşabilir. O bizi ilgilendirmez. Bu tür şeylere de fazla ehemmiyet vermemek gerekiyor. Biz yolumuza devam ediyoruz." dedi.

        "BÖLGEDE BÜYÜK BİR SEVİNÇ VAR"

        Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Kürt vatandaşlarımız bizlerin kardeşlerimiz. Bin yıllık birlik ve beraberliğimiz var. Özellikle orada bölgede büyük bir sevinç var. Bunu hep birlikte görüyoruz. Dolayısıyla biz neticeye bakarız. Netice hayır olacaktır. Niyetimiz hayırdır, akıbet de hayır olacaktır. Her şey milletin huzurunda şeffaf bir şekilde cereyan etmektedir."

        "SÜREÇ BAŞARIYLA NETİCELENECEKTİR"

        Türkiye'nin başından terör belasını defetmeye çalıştıklarını belirten Eroğlu, her şeyin milletin gözü önünde cereyan ettiğini belirtti. Eroğlu, "Bu milli birlik ve beraberlik projesidir. Başbakanımızın elini taşın altına koyarak yürüttüğü muhteşem projedir. Bunun da neticesini hep beraber göreceğiz. Ancak muhalefet böyle güzel bir çözüm sürecine taş koymak, onun aleyhine konuşmak gibi kötü huyunu devam ettiriyor. 'Tek bayrak', 'tek millet', tek devlet bu prensipten asla taviz veremeyiz." diye konuştu.

        Bundan hiç kimsenin endişe duymamasını isteyen Eroğlu, Türkiye'nin geleceği açısından bu meselenin çözülmesi gerektiğini anlattı. Eroğlu, Türkiye'nin büyük hedefleri olduğunu, 2023'te Türkiye'yi dünyada ekonomisi en büyük 10 ülke içerisine taşıyacaklarını dile getirdi. Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin bahtı açıktır. Ekonomide büyük gelişme var. Enflasyon düştü, IMF'ye olan borcumuz mayıs ayında bitiyor. Devletin millete olan borçları tamamen kapatıldı. Artık soyulan banka yok. Görev zararı diye yazılan bir takım zararlar yok. Bunların faturası geçmişte hep millete yükleniyordu."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ