Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Çağlayan çözüm süreci hakkında konuştu

        Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Denizli İhracatçılar Birliği'nin düzenlediği 'İhracatın Yıldızları' ödül törenine katılmak için Denizli'ye geldi. Bakan Çağlayan, PKK'lı Murat Karayılan'ın yaptığı açıklamayla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, "PKK, Türkiye ile baş edemeyeceğini anladı. Çözüm süreci uzun bir süreçtir. Önemli olan işin aslıdır. Teferruatlar üzerinde durmayız, kırmızı çizgilerimiz bellidir" dedi.

        Denizli'ye bugün saat 11.30'da gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ilk olarak İhracatçılar Birliği'ni ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Çağlayan, Denizlili sanayicilere övgüler yağdırdı. Toplantıya, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekçi, Nurcan Dalbudak ile Bilal Uçar ve oda başkanları katıldı. Bakan Çağlayan, "Denizli, 168 ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye'nin en fazla ihracat yapan sekizinci ili olan Denizli'nin ihracatı artarak sürecektir" diye konuştu.

        'SÜRECİ GEVŞETECEK KONUŞMALARA HALKIMIZ İTİBAR ETMESİN'

        PKK'nın 8 Mayıs'ta çekilme kararını aktardığını hatırlatan Bakan Çağlayan, şunları söyledi:

        "Türkiye, kararlı, cesur lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çözüm sürecini başlattı. 'Bedeli ne olursa olsun ödeyeceğim' dedi. Akan kanın durması temel hedefimiz. Bu sürece destek ve katkı verenlerin yanında olmamız gerekiyor. Süreç uzun soluklu. Şu anda geldiğimiz nokta ise sosyal ve ekonomik anlamda önemli. Bu durumdan, dış güçler ve onların Türkiye uzantıları rahatsız olabilir. Türk halkının desteği ise her geçen gün artıyor. Süreci delecek, gevşetecek konuşmalara, bu ortamı yaratmak isteyenlere Türk halkı itibar etmesin, kulak asmasın. İş dünyasının bu sürece desteği çok önemli. Bu süreç ekonomiye de katkı sağlayacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırımlar yapılacak. Ekonomik patlama olacak. Çözüm sürecini konuşmak bile yatırımcıları teşvik etmeye yetti. Bingöl'de 2-3 ay içinde teşviklerden yararlanıp yatırım yapmak isteyenlerin oranı 5 bin kat arttı. Çok sayıda yatırımcı, 1 milyar 68 milyon TL'lik teşvikten yararlanmak için yatırım yapacağını açıkladı."

        'PKK, TÜRKİYE İLE BAŞ EDEMEYECEĞİNİ ANLADI'

        Bakan Çağlayan, PKK'lı Murat Karayılan'ın, "Abdullah Öcalan serbest bırakılırsa silahları tamamen bırakırız" şeklindeki sözlerinin ;hatırlatılması üzerine, "Süreç uzun soluklu bir süreç. Detaylarla uğraşmayın. Önemli olan işin aslıdır. 8 Mayıs'ta çekilme olacağı ifade edildi. PKK, Türkiye ile baş edemeyeceğini anladı. Biz de çözüm istiyoruz, barış istiyoruz, akan kanın durmasını istiyoruz. Dolayısıyla teferruatlar üzerinde durmayalım. İşi sulandırmayalım. Bizim kırmızı çizgilerimiz bellidir. Bu işin sonunda Türkiye kazanacak" ifadelerini kullandı.

        'UÇAK, OTOMOBİL, HELİKOPTER YAPACAK GÜÇTEYİZ'

        Bakan Zafer Çağlayan, "Türkiye yerli otomobili yaparsa intihar olur" yönündeki görüşlere katılmadığını belirtip, ;"Biz ülkemize güveniyoruz. Yerli otomobili de, uçağı da, helikopteri de yapacak güce ve bilgiye sahibiz. Öyle bir otomobil yapacağız ki, dünyada söz sahibi olsun. Dışarıya göbek bağı olanlar, buna cesaret gösteremeyebilirler. Göbek bağını kopartalım. Ana markalar ve ana üreticiler Türkiye'ye hamallık görevi vermiş. Biz de zekiyiz, biz de akıllıyız. Yüksek katma değerli ürünler üretebiliriz" diye konuştu.

        GIDA FİRMASININ AÇILIŞINI YAPTI

        Bakan Çağlayan, Denizli İhracatçılar Birliği'nden Eskihisar Mahallesi'ne geçip, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Birtan Şahan'ın sahibi olduğu gıda firmasının açılışını yaptı. Cuma namazını Yeni Cami'de kılan Çağlayan, saat 16.00'da "İhracatın Yıldızları" ödül törenine katılıp kentten ayrılacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ