Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Sıcaklıklar artıyor

        HABERTURK.COM/AJANSLAR

        Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına aldı. Baharı yaşamadan yaz geldi. İstanbul'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Lodosla birlike hissedilen sıcaklık daha da arttı. Lodos etkisini 2 gün daha sürdürecek. Salı gününden itibaren gelen poyraz İstanbulluları serinletecek.

        SICAKLIKLAR 4 DERECE ARTACAK

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava sıcaklıkları ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak.

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Türkiye genelinin az bulutlu ve açık, Doğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının, ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı bekleniyor. Rüzgarın, Türkiye'nin Doğu kesimlerde Kuzey ve Doğu, Batı kesimlerinde Güney ve Güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

        ADANA'DA TERMOMETRE 45 DERECEYİ GÖSTERDİ

        Adana'da Nisan ayında termometre 45 dereceyi gösterdi. Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası cuma gününden itibaren Türkiye'de yaz sıcaklarının yaşanmasına neden oldu. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkarak 5 ila 8 derece yükseldiği Türkiye'de bundan en fazla Adana etkilendi.

        ANTALYA 32 DERECEYİ GÖRDÜ

        Hava sıcaklığının 32 dereceye ulaştığı Antalya'da, sahillerde yoğunluk yaşanıyor.

        Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte bugün en yüksek hava sıcaklığı 32 derece ölçüldü. Nem miktarının yüzde 58, deniz suyu sıcaklığının ise 19 derece tespit edildiği kentte, sıcak havayı değerlendiren yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti.

        Bazıları kitap okuyarak günün tadını çıkartırken, bazıları denize girmeyi, bazıları da sahilde dolaşmayı tercih etti. Parklarda ise aileleriyle vakit geçiren vatandaşlar, çocuklarıyla uçurtma uçurarak ve top oynayarak eğlendi.

        Ailesiyle Konyaaltı Plajı'nda denize giren Filiz Ulus, havaların çok sıcak olduğunu belirterek, "Sıcak havayı fırsat bilerek bu sezon ilk kez denize girdik. Güzel vakit geçiriyoruz. Bugünden sonra her hafta yüzmeye geleceğiz" dedi.

        Ukraynalı turist Nadia Elena ise nisan ayında Antalya'daki sıcaklık karşısında şaşkınlık yaşadıklarını ifade ederek, "Ülkemde bu mevsimde hava soğuk olur. Burada ise çok sıcak. İlk kez Antalya'ya geldim ve çok beğendim" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ