Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yine ABD'li Sierra'nın öldürüldüğü sahilde!

        ENGİN BELLİ/AHT

        ABD'li Sierra'nın öldürüldüğü İstanbul'daki Cankurtaran Sahili'nde, Avustralyalı bir genç kız, taksicinin cinsel saldırısına uğradı. Kızı, tecavüzden inşaat işçileri kurtardı.

        Avustralyalı üniversite öğrencisi Emma Murray (22), Çanakkale'de gerçekleşen "Anzakları anma töreni" için Türkiye'ye geldi. Çanakkale'deki törenlerin ardından ise tatil için İstanbul'a geçti. Genç kız, önceki akşam Beyoğlu'nda bir bara gitti. Sabah saatlerine kadar burada eğelenen Murray, çıkışta da Veli Ç.'nin kullandığı taksiye bindi ve Sultanahmet'te kaldığı otele gitmek istediğini söyledi. Ancak iddiaya göre taksici, otomobili Cankurtaran Sahili'nde durdurarak genç kıza cinsel tacizde bulundu. Ardından da tecavüz etmeye kalktı.

        İNŞAAT İŞÇİLERİ KURTARDI

        Genç kızın çığlık atması üzerine, civardaki inşaatta çalışan işçiler duruma müdahale etti. Taksi şoförü kaçamadan yakalandı ve polise teslim edildi. Avustralyalı kız şikayetçi oldu. Suçlamaları reddeden taksici ifadesinde "Bir süre manzarayı seyretmek için durduk, sohbet ettik" dedi. Polis bu olayın, geçen yıl gerçekleşen ve yine bir Avustralyalı genç kızın tecavüze uğradığı olayla bağlantısını araştırırken, Murray'in ülkesine döndüğü öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ