Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayıp Melike için soru önergesi!

        MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2,5 yıl önce 14 yaşındayken kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Melike Toyguncu'nun durumunu TBMM'ye taşıdı.

        MHP'li Türkkan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Ankara'nın Sincan İlçesi Ahi Evran Mahallesi'ndeki evinden 18 Ocak 2011 günü, YGS'ye girecek ablası 26 yaşındaki Şerife Bekçi'ye form almak için çıkan, ancak kendisinden bir daha haber alınamayan Melike Toyguncu'nun durumunu sordu.

        Lütfü Türkkan, anne Fatma Kırıcı'nın şikayeti üzerine, Melike'yi 2.5 yıl önce kaçırarak bir evde alıkoydukları ve ardından öldürdükleri şüphesiyle, daha önce cinayetten cezaevinde yatan Muharrem Aytekin ile arkadaşları Cevat Yıldız ve Oğuzhan Mahmutoğlu'nun 8 ay önce tutuklandığını, daha sonra serbest kaldıklarını hatırlattı.

        'ŞÜPHELİLER NEDEN SERBEST KALDI?'

        Adalet Bakanı Ergin'e Melike Toyguncu'nun kaçırılması ile ilgili şu ana kadar yapılan işlemlerin ne durumda ve dosyanın hangi aşamada olduğunu soran MHP'li Türkkan, "Melike'yi kaçırdıkları şüphesiyle yakalanan şahıslar neden serbest kalmışlardır?" sorusuna yanıt istedi.

        MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Adalet Bakanı Ergin'e, Melike'nin bulunması için özel ekip verilip verilmeyeceğini de sordu ve "2 yıldan fazla bir süredir bekleyen ailesinin çaresizliği ne zaman son bulacaktır?" sorusunu yöneltti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ