Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Sürece destek yüzde 95'i buluyor"

        Çözüm sürecindeki gelişmeleri değerlendiren Uçum, bölgeye yaptıkları gezilerde üç ayrı destek grubu tespit ettiğini dile getirerek şöyle devam etti: Koşulsuz destekçiler, güvence isteyen destekçiler ve endişeli destekçiler var ve bunların toplamı yüzde 95'leri buluyor. Kalan kısım da çatışmasızlık fikrine değil, yönteme karşı.

        İşte Mehmet Uçum'un o açıklamaları....

        “HALKIN YÜZDE 95'İ SÜRECİ DESTEKLİYOR”

        Biz altı il ve bir ilçe gezdik. Ben üç kategori destek grubu tespit ettim. Arkadaşlarım da bu tespite katıldılar. Birinci kategoride yer alanlar koşulsuz bir şekilde barış olsun istiyor. Burada barış ile ifade edilen şey terörün tasfiye edildiği, askeri ve silahlı yöntemlerin devre dışı kaldığı kalıcı bir çatışmasızlık ortamı. İkinci kategori elbette bu olsun istiyor ama bazı güvenceler de istiyor. Bunlar Kürtler, Aleviler, sosyal adalet problemi yaşayanlar. Üçüncü kategori ise evet bu olsun ama Abdullah Öcalan'a özgürlük olmasın, bu süreç bizi bölünmeye götürmesin diyenler. Ben bunlara endişeli destekçiler diyorum. Koşulsuz destekçiler, güvence isteyen destekçiler ve endişeli destekçilerin toplamı yüzde 95'leri buluyor. Kalan kısım da çatışmasızlık fikrine değil, yönteme karşı. Bunu doğrudan temas ettiğimiz insanlara dayanarak söylüyorum.

        “EGEMENLİĞİN SAHİBİ, BU HAKKINI KULLANMAK İSTİYOR”

        Bugün Anadolu'da bir devrim yaşanıyor. Bu biraz sessiz bir devrimdi, Akil İnsanlar Heyeti faaliyetleri ile birlikte ses çıkaran bir devrime dönüştü. Bu kırılmalar yaratan değil, adımlar atarak

        ilerlenen bir devrim. Biz toplumu dinlediğimiz yerlerde toplumsal bilincin Ankara'nın önünde olduğunu görüyoruz. Egemenliğin asli sahibi artık bu egemenlik hakkını kullanmak istiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ