Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eşini öldüren dedeye tahliye!

        Bursa'da tartıştığı 55 yıllık eşi 72 yaşındaki Gülten Yıldız'ı 'kama' denilen bıçakla 7 yerinden bıçaklayarak öldüren ve yargılandığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 83 yaşındaki Selami Yıldız, 4'üncü Yargı Paketi kapsamında sağlık durumunun bozuk olduğu gerekçesiyle tahliye edildi.

        Daha önce de damadını öldürdüğü için 15 yıl hapis yatan Yıldız, bir yıl boyunca bağlı bulunduğu karakola giderek imza atacak.

        Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Kemerçeşme Mahallesi'nde 2010 yılının eylül ayında meydana gelen olayda 7 çocuk babası işçi emeklisi Selami Yıldız, evinde alkol aldıktan sonra eşi Gülten Yıldız'la, evinin tapusunu kızlarından sadece birisine verdiği için tartıştı.

        Yıldız, çıkan kavga sonucu Gülten Yıldız'ı 'kama' diye tabir edilen bıçakla 7 yerinden bıçakladı. Yaşlı kadın kanlar içerisinde yere yığılırken, Selami Yıldız ise alt katında oturan komşusunun zilini çalarak eşini bıçakladığını söyledi. Üst kata çıkan komşuları, yerde kanlar içerisinde yatan kadını görünce polise haber verdi.

        Daha önce de damadını öldürdüğü için 15 yıl cezaevinde yattığı belirlenen Selami Yıldız, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

        ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

        Hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten eşini öldürmek' suçundan dava açılan Selami Yıldız, 2011 yılının Mart ayında yapılan son duruşmada, tartışma sırasında karısının duvarda asılı olan bıçağı alarak kendisine saldırdığını, yaşanan arbede sırasında istemeyerek ölümüne neden olduğunu söyledi.

        Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan kontrollerde, 'sağlık durumunun yerinde olduğu' raporu verilen Selami Yıldız'a mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verdi. Yıldız'ın iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, bu cezayı ömürboyu hapise indirdi. Ayrıca Selami Yıldız'a olayda kullandığı kama nedeniyle de '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçundan 5 ay hapis ve 400 lira da adli para cezası verildi.

        3 YIL SONRA TAHLİYE EDİLDİ

        Yaklaşık 3 yıldır cezaevinde kalan Selami Yıldız'a, yaşlılığa bağlı hastalıkları nedeniyle Bursa Devlet Hastanesi'nden 'Cezaevi koşullarında hayatını yalnız idame ettiremez' raporu verildi. Selami Yıldız, bir süre önce uygulamaya konulan 4'üncü yargı paketi kapsamıında, tutuklu bulunduğu E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi. Yıldız, bir yıl boyunca bağlı bulunduğu karakola giderek imza atacak. Yıldız, bir yıl sonra yeniden sağlık kontrolünden geçecek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ