Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kaçırılan metropolitler için Başbakan’dan yardım istedi

        BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, 22 Nisan’da Suriye’de kaçırılan 2 metropolitin bulunması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

        Dora, konuya ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Sevgi ve barışı topluma yaymayan çalışan din adamlarının savaşta dahi dokunulmazlıklarının olması gerektiğine inandıklarını belirten Dora, 22 Nisan’da Türkiye’den Suriye’ye geçen 2 metropolitten bir daha haber alınamadığını aktardı.

        İki metropolit için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüştüklerini belirten Dora, Başbakan Erdoğan’dan da yardım istedi. Başbakan Erdoğan’ın aynı zamanda BM Medeniyetler İttifakı Eş Başkanı olduğunu, bu nedenle de Erdoğan’a sorumluk düştüğünü belirten Dora, iki metropolititin kaybolduğu yerin Suriyeli muhaliflerin elinde olduğunu söyledi.

        Dünyadaki Ortodoksların ve Süryanilerin gitgide umutlarını kaybettiklerini belirten Dora, “Türkiye’de demokratik süreç devam ederken, bu tür olaylar dinler arası diyaloğu olumsuz etkileyecektir. Reyhanlı’da ki olayları da birtakım güçlerin farklı etnik gruplar arasındaki giriştikleri oyunlar olarak değerlendiriyoruz" dedi. Dora, kaçırılan 2 metropolitin bulunması için hükümet üyelerinin bu konuda daha ısrarcı olmaları ve duyarlı yaklaşım sergilemelerinden büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

        Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Dora, 25-26 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak olan ‘Demokrasi ve Barış‘ konferansının çözüm sürecine katkı sunacak bir konferans olacağını söyledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ