Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bağcılar şantiyeye dönecek | Son dakika haberleri

        HT GAZETE

        Bağcılar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm için belirlediği 4 alan, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. İlçede yıkımlar ve inşaat çalışmaları hızla başlatılacak. Bağcılar’ın 6 ay içinde şantiyeye dönmesi bekleniyor.

        Bağcılar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm için tespit ettiği 4 alanın Bakanlar Kurulu’nda onaylanması ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından müteahhitlerle bir araya gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın 6 ay içinde şantiyeye döneceğini söyledi. Çağırıcı, müteahhitlere şöyle seslendi:

        1999 ÖNCESİ RİSKLİ

        “1999 depreminden önce yapılan binaların büyük bir bölümü riskli. Meselenin ticari kaygılar bir kenara bırakılarak, bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşümde 6 ay içinde hızlı bir süreç başlayacak. Bağcılar, 6 ay içinde şantiyeye dönecek. Bir araya gelin ve siteler oluşturun. Ancak bu sitelerin etrafını da Berlin duvarıyla çevirmeyin. Komşuluk ilişkileri de devam etsin. Plana göre hareket edelim. Bu projeyi başarabilirsek, hepimiz kazanacağız, başarısızlık olursa o zaman bu başarısızlık benim olacak.” Çağırıcı, ilçedeki otopark sorununun da kentsel dönüşüm projeleriyle aşılacağını açıkladı: “Yaptığımız hesaba göre Bağcılar’daki otopark sorununu çözebilmek için ilçenin dörtte birine otopark yapmamız gerekiyor, bu da mümkün değil. Onun için otopark sorununu binalarda yapacağımız dönüşümle çözmek zorundayız. ”

        500 METREKARE ŞARTI YOK

        Toplantıda müteahhitlerin sorularını da yanıtlayan Çağırıcı, “Ayrık nizamda, otopark ve asansörlü binalar yapabilirseniz 500 metrekare şartı aramayacağız” dedi. Başkan, uygulama esnasında bazı aksaklıkların ortaya çıkabileceğini, bu aksaklıkların da istişareler sonucunda düzeltileceğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ