Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa MHP lideri Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Parkı protestoları ve sonrasındaki müdahale ile başlayan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilişkin, "Polis çok şiddetli davranmıştır. Polise verilen talimat yerine getirilmiştir. Polisi burada kimse suçlamasın. Polisin ne günahı var" dedi.

        Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden Çankırı Günleri'ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve Türkiye'nin bir çok iline sıçrayan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, son günlerde İstanbul Gezi Parkı'nda vatandaşların Topçu Kışlası Projesi'ne karşı duruşunu temsilen bazı gösterilerin bulunulduğunu hatırlattı. Bu gösterilere emniyet güçlerinin çok yoğun bir şekilde karşılık vermesiyle gösteri derinleşerek bir çatışma ortamına doğru götürüldüğünü vurgulayan Bahçeli, "Daha sonra sosyal medya desteğiyle bu yoğunluk gittikte artırılmıştır. İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla birlikte bir sonuç alınabilir mi düşüncesi ortaya çıkmıştır" dedi.

        Vatandaşların dikkat etmesi gereken bir konunun olduğunu ve konunun 27 Şubat 2012 tarihinde topçu kışlası projesine karşı İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onay vermesiyle birlikte Taksim Gezi Parkı Koruma ve Geliştirme Derneği'nin itirazda bulunduğu vurgulayan Bahçeli, aradan tam 15 ay geçtikten sonra bu itirazın 6. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma bölümüyle karşılık verildiğini ifade etti.

        "POLİS MENSUPLARININ ALANDAN ÇEKİLMİŞ OLMASI SEVİNDİRİCİ BİR DURUMDUR"

        Bahçeli, "Bu saatten sonra siyasi iktidarın yürütmeyi durdurma kararına uyarak başta emniyet güçleri, polis mensuplarımız çekilmek suretiyle daha ılımlı bir ortamın oluşmasına katkı sağlamak lazımdır. Tepkiyi çok farklı amaçlara çeken sürüklemek isteyenlere de fırsat verdirmemek açısından bu işlerin biran önce yapılmasında yarar olacağı kanaatindeyim. Şimdi basın mensuplarından aldığımız bilgilere göre yürütmeyi durdurma kararının uygulamasına geçilmiş ve polis mensuplarının alandan çekilmesi uygulamasına beraberinde geçilmiş olması da sevindirici bir durumdur" şeklinde konuştu.

        "HALKLA DEVLETİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR"

        Halkla devleti karşı karşıya getirmek isteyen unsurlara fırsat verilmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Bu konuda bir başka hususu da aziz milletimizin dikkatlerine sunmak isterim. Dün barış ve çözüm projelerinin mimarı olarak topluma lanse edilen ve Abdullah Öcalan denilen cani ile devlet arasındaki görüşmeleri sağlayan daha sonra müzakere sürecinin iki ayaklı postacıları olan bazı milletvekillerinin İstanbul Gazi Parkı'nda eylemlerin içerisinde başrol oynaması düşündürücüdür. Demek ki barış ve çözüm projesine katkı sağlayanlar burada da başrol oynamaya gayret göstermektedir. AK Parti- PKK_BDP ve bazı marjinal gruplar işbirliği içerisinde bir davranış ortaya koymaktadır. Ancak bunun 4. Günü şiddet arttıkça, yaralanmalar, sabahlara kadar yapılan eylemlerle karşı duruşlarla artıkça sonunda mahkeme 15 ay sonra niye kararını şimdi açıkladı. Bu tepki ortaya konduğu zaman demokratik bir eylem olarak görüp bu kararını başında vermiş olsaydı belki Türkiye böyle bir kargaşanın içerine girmezdi. Böylelikle de toplumun bazı kesimleri düşüncelerini demokratik yolla ortaya korken, bazıları da bu uygulamalardan vazgeçmek suretiyle demokrasiye olan saygısını bir kez daha belirtmiş olurdu."

        "MHP'Yİ İLAVE ETMEK BİR UTANMAZLIKTIR"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili yaptığı açıklamada MHP'yi de olayların içine çekerek suçlamalar ve iftiralarda bulunduğunu gördüklerinin altını çizen Bahçeli, MHP'nin hiçbir ferdinin bu tür eylemlerin içinde olmadığını söyledi.

        "Hiçbir arkadaşımıza bu tür eylemlere katılmamaları için hassasiyet göstermeleri istenmiştir ama sayın Başbakan hala bir takım muhalefeti sayarken eylemlerin içinde MHP'yi de göstermek gibi bir yalan ve iftiraya devam etmektedir" diyen Bahçeli, "Şimdi soruyorum. Barış görüşmelerinde müzakareci olarak kabul ettiğiniz, İmralı'ya gönderip getirttiğiniz sonra da ondan aldığınız bilgilerle barış sürecini yönlendirdiğiniz insanları şimdi işbirlikçi olarak unutup, hasım olarak görüp yanına MHP'yi ilave etmek bir utanmazlıktır. Siyasi iktidar ve yandaşları bundan vazgeçmelidir. MHP, Türk milletinin huzuru, barışı ve güvenliği açısından hassasiyetlerini sürdürür. Nitekim bugün saat 12.00 civarında İstanbul İl Başkanlığımız tarafından olayların kınandığını ve bu tür eylemlerde MHP'nin bulunmayacağını ifade etmişlerdir. İnşallah bundan sonra bu tür olaylardan yararlanarak Türkiye'yi Ortadoğu'daki bir Arap Baharına benzer, şimdiden adını Türk baharı koyarak bir kardeş kavgasına sürükleyebilecek davranışlardan başta siyasi iktidar, ikincisi muhalefetin bazı marjinal unsurları vazgeçmelidir. Verdiğiniz haber sevindirici olmuştur" dedi.

        "POLİS ÇOK ŞİDDETLİ DAVRANMIŞTIR, POLİSE VERİLEN TALİMAT YERİNE GEÇİRİLMİŞTİR"

        Gazetecilerin yaşanan olaylarla ilgili polisin tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz diye sorması üzerine ise Bahçeli, "Polis çok şiddetli davranmıştır. Polise verilen talimat yerine getirilmiştir. Polisi burada kimse suçlamasın. Başta İstanbul Valisi olmak üzere İçişleri Bakanı, güvenlikten sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Başbakan bu konuda sorgulanmalıdır. Polisin ne günahı var. Bomba at diyor, atıyor, gaz at diyor, atıyor, su sık diyor, sıkıyor. Yoksa polisin beklide su sıktığı insanların içerisinde çok yakınları var. Şimdi işi gücü bırakıp her suçu polisin üzerine yüklemek doğru değildir. Yarın Türkiye'nin güvenliği açısından herkesin başvuracağı kadro polis teşkilatıdır. Bunu da unutmamak lazım" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ