Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, hükümetin Gezi Park'ı tutumunu eleştirdi

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Ekonomik ve siyasi yönden karanlık ve belirsiz günleri milletimize ısrarla yaşatanların, ekonomimize kan kaybettirmeye hakları yoktur. Bu tutumlarının sonuçlarını yine maalesef milletimize ödeteceklerdir. Biran önce ülkenin siyasi ve ekonomik istikrara kavuşması için somut adımların atılmasını beklemekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.

        Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, "Başarısız ekonomik ve sosyal politikaların eseri olarak ortaya çıkan olumsuz sonuçların sorumluluğunu Gezi Park’ta yaşanan olaylara bağlamaya çalışan iktidar, bu kez bahanesinin arkasına saklanamayacaktır" görüşünü savundu.

        Tanrıkulu, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Merkez Bankasının dün açıkladığı ödemeler dengesi Nisan ayı ve 2013 yılı ilk dört ay sonuçlarına baktığımızda Orta Vadeli Program (2013-2015) hedefi olan yıllık 60,5 milyar dolar cari açığın, 24,3 milyar dolarlık kısmının 4 ayda gerçekleştiği ve Mayıs ayında ise 30 milyar doların aşılacağını görmekteyiz. Bu cari açığın finansmanı için gerekli olan ve sıcak para olarak tabir edilen dış kaynak girişinin ise Başbakanın son günlerdeki çıkışlarıyla giderek azaldığını görmekteyiz.

        Dün TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamlarına baktığımızda ise piyasalarla birlikte, Bakanlar Kurulu üyelerinin dahi şaşırdığı sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bu durum gelecek dönem için bize göre endişe yaratmaktadır. Artan siyasi ve ekonomik belirsizlik ve buna bağlı olarak borçlanma şartlarının ağırlaşmasıyla iç tüketimin düşmesi, zaten tasarruf açığı olan ülkemiz için önemli bir tehlikedir. Ekonomik ve siyasi yönden karanlık ve belirsiz günleri milletimize ısrarla yaşatanların ekonomimize kan kaybettirmeye hakları yoktur. Bu tutumlarının sonuçlarını yine maalesef milletimize ödeteceklerdir. Biran önce ülkenin siyasi ve ekonomik istikrara kavuşması için somut adımların atılmasını beklemekteyiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ