Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Deprem çalıştayı başladı

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından The Greenpark Pendik'te düzenlenen "Deprem Yönetmeliği'nin Güncellenmesi Çalıştayı"nın açılışında konuşan Balta, Türkiye'de ve dünyada, ekonomik gelişmelere paralel olarak kentlere bir göç yaşandığını, kent nüfusunun arttığını, yapılaşmanın hızlandığını söyledi.

        Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Özellikle sanayimizin ve ekonomimizin bel kemiği olan kuruluşlarımızın büyük çoğunluğu deprem fayları üzerinde" dedi.

        Balta, Türkiye'de özellikle 1950'lerden sonra kentlere hızlı bir göç olduğunu belirterek, "Ülkemize bakıldığı zaman da nüfus yoğunluğumuzun büyük bir kısmı, afet riski taşıyan alanlarda yaşıyor. Özellikle sanayimizin ve ekonomimizin bel kemiği olan kuruluşlarımızın büyük çoğunluğu deprem fayları üzerinde" diye konuştu.

        Muhammet Balta, kentsel dönüşüm kapsamında dayanıksız binaların yıkıldığını, çünkü afetin ne zaman geleceğinin belli olmadığını ifade ederek, vatandaşların can ve mallarını, yapılacak sağlam binalarla güvence altına almak için çalıştıklarını kaydetti.

        " Afete hazır bir Türkiye kurup, geliştirmek istiyoruz"

        AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay da bugün itibarıyla Bütünleşik Afet Yönetim Sistemini hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Yarın daha iyi bir sistemin sadece kopya boyutunda uygulayıcısı değil, daha iyi bir sistemin geliştirilmesi noktasında da öncülük yapmak istiyoruz. Ancak bunu AFAD olarak sadece biz yapamayız. Hocalarımız, ilgili tüm kuruluşlardaki arkadaşlarımız, karar vericilerimiz, çalışanlarımız, uzmanlarımız buna hep birlikte gönül vermek zorundayız. 'Afete hazır Türkiye' sadece bir slogan. Aslında afete hazır bir Türkiye kurup, geliştirmek istiyoruz. Bu bir hayal değildir. Bir 10-15 yıl sonrasında ben hazır bir ülke görüyorum. Bunu hep birlikte görüyor olmamız lazım ve tüm topluma gösteriyor olmamız lazım."

        Sivil toplum örgütlerinden, üniversitelerden ve yerel yönetimlerden 350 temsilcinin katıldığı çalıştay, 22 Haziran'da sona erecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ