Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Otelde yer bulamayınca.

        Edirne'de bu yıl 652'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen çok sayıda güreşsever, otel ve pansiyonlarda yer bulamayınca, Selimiye Cami çevresinde ve mezar taşlarının üzerinde uyudu.

        Edirne Belediye Başkanlığı'nca organize edilen 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl da güreş severleri Edirne'de buluşturdu. Yağlı güreş heyecanın başlaması ile binlerce kişi Edirne'ye geldi. Kentteki otel, pansiyon, yurtlarda yer kalmayınca güreşseveler çareyi çadır kurmakta buldu. Özellikle, Mimar Sinan'ın 'Ustalık eserim' dediği Selimiye Camii bahçesinde, hemen arkasında Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanı'nda ve çevresinde sabahlamak zorunda kaldı. Güreşseverler altlarına karton ya da battaniye sererek çimenlerin üzerinde yatttı.

        İstanbul'dan güreşleri izlemek için gelen Ahmet Aktaş, babasının 1975 yılından bu yana kendisinin de 1995 yılından beri her yıl Edirne'ye geldiğini söyledi. Aktaş, "Oteller çok pahalı, bizde akşamüzeri geldiğimiz için çadır kuruyoruz. Ata sporunu takip ediyoruz" dedi. İlk defa güreşleri izlemek için Edirne'ye geldiğini ifade eden Ordulu Mehmet Aydoğmuş, "Oteller dolu ve fiyatları yüksek. Biz de bu nedenle en güvenli olan Selimiye Camii'nin önüne geldik. Yanımızda battaniye var. Onların üzerinde uyuyoruz" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ