Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yaralanan AK Partili vekil suç duyurusunda bulundu

        TBMM Genel Kurulu'nda çıkan kavgada kaşından yaralanan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, kendisini darp ettiklerini söylediği CHP'li vekiller Mahmut Tanal ve Engin Özkoç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Dindar, Tanal ve Özkoç'u seçmenlere şikayet etti.

        AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, TBMM'de dün yaşanan olaylarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın soruları cevaplandırdığı sırada, CHP sıralarından gelen tepki seslerini hatırlatan Dindar, "A kapısından dışarıdan içeriye İçişleri Bakanı Muammer Güler geldi. Onun gelişi ile oradaki CHP grubundan vekiller sözlü ve hareketli saldırıda bulundular. Ben fark ettim, oraya gittim... O esnada darp edildim. "diye konuştu.

        Olay esnasında CHP'li vekiller Mahmut Tanal ve Engin Özkoç'u net olarak gördüğünü vurgulayan Dindar, "Yere düştüğümde bile yüzüme vuruyorlardı." ifadesini kullandı. Söz konusu vekiller ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Dindar, "Demokratik ortam içinde haklarımı savunacağım. Şiddete başvurmayacağım. Onlar, yaptıklarından utansınlar. Onları lanetliyorum, halk da lanetliyor. Onlara oy verenler de lanetliyor. Ya ıslah olsunlar ya da bu Meclis'i terk etsinler." şeklinde konuştu. Dindar, Meclis'in kabadayılık yapılacak yer olmadığını söyledi.

        Olayı şahsi olarak da algılamadığının altını çizen Dindar, "Bu kin nedir? Ben olmasaydım başka bir arkadaş olsaydı da aynısını yapacaklardı." ifadesini kullandı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ