Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstiklal'de polis müdahalesi

        Beyoğlu'nda TMMOB ve Taksim Dayanışması'nın eyleminin ardından Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

        Galatasaray'daki protestonun sona ermesinin ardından dağılmaya başlayan kalabalığın bir kısmı, İstiklal Caddesi'nin başında toplanarak Taksim Meydanı'na çıkmak istedi.

        Galatasaray Lisesi önündeki polisler bunun üzerine İstiklal Caddesi girişine gelerek, gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı. Çevik kuvvet ekipleri, dağılmamakta ısrar eden göstericileri, kalkanlarını kullanarak caddenin alt bölümüne doğru uzaklaştırdı.

        Göstericilerin tekrar toplanarak Taksim Meydanı'na doğru yürümek istemeleri üzerine önce "dağılın" uyarısı yapan polis ekipleri, ardından biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahalede bulundu. Polisin, ara sokaklara kaçan göstericilere müdahalesi sürüyor.

        Polisin müdahalede bulunduğu İstiklal Caddesi'ndeki göstericilerden bir kısmı Ayhan Işık Sokağa girdi. Sokaktaki iki kafenin sahipleri ile çalışanları, göstericilere tepki gösterdi. Göstericiler de esnafa ve bazı dükkanlara saldırdı.

        Esnafın indirdiği dükkan kepenklerine zarar veren göstericiler, kafelerin önündeki masa ve sandalyeleri de kırdı.

        Yine İstiklal Caddesi Bursa Sokak'ta da ellerinde sopa olduğu görülen birkaç esnaf, göstericilerin sokağa girmesini engellemeye çalıştı.

        Göstericiler, ses bombası, taş ve şişelerle esnafa saldırınca, esnaf dükkanlarını kapatıp kaçmak zorunda kaldı. Ardından göstericiler sokaktaki dükkanları taşladı.

        Öte yandan, polis ekipleri Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu. Gezi Parkı'nın merdivenlerinde de polislerin beklediği görüldü.

        GAZETECİLERE SALDIRI

        İstiklal Caddesi'nde polis müdahalesini takip eden gazetecilere Ayhan Işık Sokak'ta kalabalık bir esnaf grubu saldırdı. Gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalışan grup, küfürler ederek gazetecileri darp etmeye çalıştı. Olay yerine gelen polis gruba müdahale etti.

        SİLAH SESLERİ

        Olayın duyulmasından sonra kalabalık bir direnişçi grubu Ayhan Işık Sokak'a girdi. Bu sırada sokaktan 2-3 el silah sesi duyuldu. Silah sesi ve yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.

        GECE DE MÜDAHALE

        İstiklal Caddesi'nde saat 23.00 sıralarında toplanan gruba, polis müdahalede bulundu. Polis kendisine taş ve şişe fırlatan göstericilere, tazyikli su, gaz bombası ve boyalı mermi ile karşılık verdi. İstiklal Caddesi ara sokaklarında polis-eylemci çatışması yer yer devam ederken, müdahaleler sırasında Çevik Kuvvet ekipleri 4 kişiyi gözaltına aldı. Polisin göstericilere attığı gaz bombasından caddede gezen çok sayıda vatandaş da etkilendi. Gözaltına alınanlar arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli Yardımcı Doçent Doktor Osman Erdem de bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ