Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Balıkesir'de orman yangını

        Balıkesir'de 2 gündür süren orman yangını akşam saatlerinde genel olarak kontrol altına alındı.

        Vali Ahmet Turhan, Bigadiç Beğendikler mevkiinde yangının sürdüğünü havadan ve karadan söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yangınlarda yaklaşık bin 500 hektar alanın yandığı tahmin ediliyor.

        Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Ovacık köyüne bağlı Çömezler Mahallesi ile Dursunbay ilçesine bağlı Sarıfakılar köyünün Kurular Mahallesi arasındaki bir arazide başlayan orman yangınında şu ana kadar bin 500 hektara yakın alan tamamen yandı. Yanan alanın çok büyük bir bölümünün orman olduğu öğrenildi.

        Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yangınla ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Vali Ahmet Turhan, "Dünden itibaren bölgemizde devam eden orman yangını kontrol altına alındıktan bir süre sonra maalesef rüzgarın da etkisiyle yeniden alevlendi. Şu saat itibariyle (18.30) orman yangını genel olarak kontrol altına alınmıştır. Yalnız Bigadiç Beğendikler köyü yakınlarında orman yangını devam ediyor. Burada karadan 70'in üzerinde arazöz ve çok sayıda iş makinası ile havadan da 3 helikopter ve 1 uçak ile yangına müdahale ediliyor. Mezitler kısmında bir tehlike kalmadı, Akçakertil köyünde de tehlike yok. Ancak daha önce boşaltılan Kepsut ilçesine bağlı Ovacık köyü ile Tilkicik ve Sarıçayır köyleri boşaltılmış vaziyette. Tedbir amaçlı olarak bu köyler pozisyonunu koruyor. Dünden bu yana yanan alanın büyüklüğüyle ilgili bir şey söylemek güç ancak bin hektarın üzerinde bin 500 hektar civarında bir alanın yanması söz konusu. Ancak şu an itibariyle genel olarak kontrol altında tutulan yangın rüzgarın sert esmesi ve arazinin çok engebeli olması nedeniyle tehlike ve risk devam ediyor" dedi.

        Bu arada, dünden beri süren orman yangınına müdahale için Orman Genel Müdürlüğünün talimatıyla diğer bölgelerden Balıkesir'e sevk edilen helikopter ve uçakların yine bir başka bölgedeki orman yangınıyla ilgili geriye döndükleri, Balıkesir'de ise Ege ve Marmara Bölgesinde yere alan Bursa, İzmir, Aydın, Tekirdağ, Yalova, Eskişehir, Kütahya illerinden gelen yangın ekiplerinin desteğiyle Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün koordinesinde yangın söndürme çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ