Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim'de polis ile eylemciler arasında arbede

        Okmeydanı'ndaki Gezi Parkı olayları sırasında başından yaralanan Berkin Elvan için Taksim'de basın açıklaması yapmak isteyen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, açıklamanın ardından dağılmayan gruba müdahale etti.

        Evren'in babası Sami Elvan ve yakınları ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Çeşitli sloganlar atan gruptakilerin basın açıklaması yapmasına izin vermeyen polis ekipleri, gruba alandan ayrılmaları yönünde uyarıda bulundu.

        Bunun üzerine gruptakiler ile polis ekipleri arasında arbede yaşanırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu bir süre polis yetkilileriyle görüştü. Görüşmenin ardından polisin grubun çevresinden ayrılmasından sonra Sami Elvan basın açıklaması yaptı.

        Evren, 16 Haziran'da Okmeydanı'ndaki evlerinden ekmek almak için sokağa çıkan oğlunun, yakın mesafeden atılan gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandığını söyleyerek, mahalle sakinlerinin de bu olaya şahit olduğunu kaydetti.

        Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi gören oğlunun bilincinin kapalı olduğunu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtenElvan , sorumluların yakalanarak yargılanmasını istediklerini söyledi.

        "POLİSİN HUKUK DIŞI MÜDAHALESİ VAR"

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu da polisin tavrını eleştirerek, "Polisin burada hukuk dışı müdahalesi var. Burada insanlar ifade özgürlüğünü, toplanma özgürlüğünü kullanmak istiyorlar ama gördüğünüz gibi polis buna müdahale ediyor" dedi.

        Burada barışçıl bir toplantı yapıldığını ifade eden Tanrıkulu, "Burası kamusal alan olabilir ama barışçıl bir toplantı yapılıyor ve burada müdahale var. Dolayısıyla bu müdahaleyi kabul etmek mümkün değildir. Burada görüyorsunuz polislerin gölgesinde toplantı engelleniyor" diye konuştu.

        Açıklamanın ardından çevik kuvvet ekipleri, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Grup dağılmamakta ısrar edince kalkanlarını kullanan polisler, gruptakileri İstiklal Caddesi'ne doğru uzaklaştırdı. Burada gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

        Polis ekiplerinin, İstiklal Caddesi'nde zaman zaman toplanarak protestolarını sürdüren gruba müdahalesi geç vakitlere kadar sürdü.

        Müdahale sırasında bazı gazeteciler ve vatandaşlar da gazdan etkilendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ