Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Rockçı İmam'a soruşturma

        ANTALYA (AHT)

        Antalya Müftülüğü, 'Rockçı İmam' olarak bilinen Ahmet Muhsin Tüzer hakkında inceleme yapılması talebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazı gönderdi.

        Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan ve 2 arkadaşıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran 42 yaşındaki Ahmet Muhsin Tüzer, geçtiğimiz hafta verdiği ilk konserinin ardından soruşturmalık oldu. İl Müftülüğü, 'Rockçı İmam' olarak bilinen Tüzer hakkında inceleme yapılması talebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazı gönderdi. Müftülük, soruşturma başlatılması için müfettiş istedi.

        "ÇALIŞMA İLKELERİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLECEK"

        İl Müftüsü Ahmet Çelik, Tüzer'in gerçekleştirdiği etkinliklerin araştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu'na yazı gönderdiklerini belirtti. Yazı ile birlikte Tüzer'in basında çıkan haberlerinin de gönderildiği kaydeden Çelik, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda tecrübesi var. Görevlendirilen müfettiş usulüne uygun bir şekilde incelemesini yapacaktır. Görevlimizin basına yansıyan faaliyetleri başkanlığımızın çalışma ilkeleri açısından değerlendirilecek" dedi.

        "CAMİDE GÖREVİMİ DIŞARIDA MÜZİĞİMİ YAPIYORUM"

        Bu yola çıkarken her şeyi göze aldığını söyleyen Ahmet Muhsin Tüzer ise, "Benim amacım rock müzik ile insanlara İslamiyet'i anlatmam. Müzikle uğraşırken görevini aksatmıyorum. camide görevimi, cami dışında da müziğimi yapıyorum. Rock ile Allah adını her mekanda nmak istiyorum. Diyanetin resmi memuruyum ama Allah adına bir şeyler yapmak istiyorum. Kurumuma zerre kadar zarar verdiğimi düşünmüyorum. Bilakis milyonlarca insanın sevgisini, saygısını ve teveccühünü kazandığımı düşünüyorum" diye konuştu.

        TEHDİT MESAJLARI ALMIŞTI

        Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer, 2 arkadaşıyla birlikte "FiRock" adlı müzik grubunu kurmuş ve ‘Rockçı İmam' olarak tanınmıştı. Albüm hazırlığı içinde olan ve bir süre önce ilk klibini çeken Tüzer, ilk konserini ise geçtiğimiz hafta Kaş Limanı'nda vermişti. Yaklaşık bin kişinin katıldığı konserin ardından Tüzer, tehdit mesajları aldığı gerekçesiyle savcılığa başvurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ