Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli ucuz atlattı

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde düzenlenen 29'uncu Kaymak ve Eber Gölü Festivali kapsamında açılan traktör sergisinde, traktöre binerken düşme tehlikesi geçirdi.

        Korumaların yardımıyla traktöre binen Bahçeli, gülümseyerek poz verdi.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29'uncu Kaymak ve Eber Gölü Festivali'ne katılmak için akşam saatlerinde karayoluyla geldiği Bolvadin İlçesi'nin Dişli Beldesi'nde MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Bolvadin Belediye Başkanı MHP'li Nazmiye Kılçık, eski bakanlardan Abdülkadir Akcan, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer tarafından karşılandı. Yağmur altında yapılan karşılama töreninin ardından Devlet Bahçeli, Bolvadin Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Kılçık'ı ziyaret eden Bahçeli, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından Başkan Kılçık, Bahçeli'ye işlemeli bir tabak ve Atatürk'ün Bolvadin ziyaretinde konakladığı evin maketini hediye etti. Bahçeli, daha sonra Horan Parkı’nda 29’uncu Kaymak ve Eber Gölü Festivali'nin stantlarının açılışını yaptı. Stantları gezen Bahçeli’ye esnaf lokum ikram etti. Bahçeli, “Şeker bana dokunuyor” diyerek ikramı geri çevirdi. Bir süre esnafla sohbet eden MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye, üzerinde adının yazılı olduğu bir anahtarlık ve tablo hediye edildi.

        DÜŞME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

        Traktör sergisini de gezen MHP lideri, bir traktöre binmeye çalıştığı sırada düşme tehlikesi geçirdi. Korumaların yardımıyla traktöre binen Bahçeli, Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ı yanına çağırdı. Bahçeli traktörün direksiyonuna geçerken Yılmaz yanında ayakta durarak poz verdi. Bahçeli ve beraberindekiler daha sonra festival alanına geçti.

        "ALÇAKLAR MASUM ÇOCUKLARIN KANINA GİRMİŞTİR"

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'de kimyasal silah kullanan alçakların masum çocukların kanına girdiğini belirterek, "Sarin gazı kullanan caniler suçsuz, günahsız bedenlere kıymıştır. Bolvadin'den Suriye'de olup bitenleri lanetliyor, artık bu ölüm ve şiddet serüvenine son verilmesini istiyorum, uluslararası toplum ayağa kalkmalıdır" dedi.

        Bahçeli, 29. Kaymak ve Eber Gölü Festivali'nde yaptığı konuşmada, Bolvadin'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ancak festivali buruk ve üzgün şekilde idrak ettiklerini söyledi.

        Türkiye'nin bölgesinde suların durulmadığını, etrafta kan nehri aktığını belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

        "Zulmü pusula yapanlar insanlığa kök söktürüyorlar. Vicdanları gasbediyorlar. Suriye'de kimyasal silah kullanan alçaklar masum çocukların kanına girmiştir. Sarin gazı kullanan caniler suçsuz, günahsız bedenlere kıymıştır. Bolvadin'den Suriye'de olup bitenleri lanetliyor, artık bu ölüm ve şiddet serüvenine son verilmesini istiyorum. Uluslararası toplum ayağa kalkmalıdır, insanlık harekete geçmelidir. Zorbalar, diktatörler, bu çağın drakulaları derhal gitmelidirler."

        "BAŞBAKAN, DUYGU İSTİSMARI YAPIYOR"

        Bahçeli, komşu coğrafyalarda büyük oyun oynandığını, oyunun adının Büyük Ortadoğu Projesi olduğunu iddia etti.

        Büyük Ortadoğu Projesi'nin ölüm saçtığını anlatan Bahçeli, İslam toplumlarının üzerine kabus gibi çöktüğünü söyledi.

        Bahçeli, şöyle devam etti:

        "Bu zalim projenin Yemen ve İtalya'dan sonraki eş başkanı Recep Tayyip Erdoğan da sahte gözyaşları dökmektedir. Yine duygu istismarı yapmaktadır. Yine vicdanları kandırmanın peşindedir. İç ve dış politik anlamında iflas etmişken, peş peşe oy oranı açıklayarak partisinin yüzde 50'lerde olduğunu iddia etmektedir. AKP hükümeti ekonomide yere çakılmıştır. İşsizlik, yoksulluk, gelir dağılımındaki çarpıklık ortadadır. Dış politikada uçuruma savrulmuştur. Başbakan ve hükümeti, Irak ve Afganistan'da bir milyon Müslüman canından olurken, ABD'ye destek vermiş, cinayetlere ses çıkarmamıştır. İsrail'e diklenmeler sonuç vermemiştir. Mısır, Suriye, Lübnan, Irak ve İran'la anlaşmazlıklar aşırı noktaya çıkmıştır. Hükümetin başarılı olduğu hiçbir alan yoktur. Başlayıp da bitirdiği hiçbir iş yoktur.

        Bu şartlar altında Başbakan Erdoğan, ne yüzle, ne cüretle ve ne maksatla oy oranını yüksek göstermenin arayışındadır? Bu kadar başarız, bu kadar kötü ve tükenmiş bir iktidar partisini yüzde 50 seviyelerinde göstermek için bir insanın aklını kaçırmış, gerçeklere sırt dönmüş olması kafidir."

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Milli ve manevi değerlerin saldırı altında olduğunu öne süren Bahçeli, Türklüğün dışlandığını, milliyetçiliğin çiğnendiğini savundu.

        Türk milletinin bölünmenin, Türk vatanının parçalanmanın karanlık koyuna sürüklendiğini anlatan Bahçeli, şunları dile getirdi:

        "Tehlike büyüktür. AKP, Türkiye'yi çöküşün kıyısına taşımıştır. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar tehlike altındadır. Bağımsızlığımız, milli değerlerimiz tahrip edilmektedir. Teröristler, ihanet çeteleri gözlerini Türkiye'ye dikmişler ve bu aziz vatanı yıkmak için kollarını sıvamışlardır. Türk milletiyle yarım kalmış hesabı olanlar, ecdadımızın şanlı tarihinden utanç duyanlar Türk Devleti'ni asırlık emeline engel görenler, ülkemizi ve milletimizi Sevr şartlarına götürmek istemektedir. Tehlike, her yandadır ve her yanı sarmıştır. Tehlike, barış ve çözüm sözleriyle bölücü terörün muhattap hale gelmesidir. Tehlike, imralı canisiyle haince yürütülen müzakerelerdedir. Tehlike, Türk milletinin kardeşliğinin bozulmasıdır. Tehlike, imralı canisinin pazarlıklarla örgütünü direkt yönetmesi ve sözde liderliğini meydanlarda onaylatmasıdır.

        Tehlike, bayrağın inmesi, Türklüğün tasviyesi, vatan topraklarının peşkeş çekilmesi, milletin 36'ya ayrılmasıdır."

        Hükümetin PKK'nın rüzgarına kapıldığını, Türkiye'nin çözümle çökertilmek ve çürütülmek istendiğini ileri süren Bahçeli, Türk milletinin çözülmenin ve çıra gibi yanmanın hedefinde olduğunu iddia etti.

        "PKK aldığı tavizlerle Türkiye'ye kapaklanmış ve çöreklenmiştir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

        "PKK verilen sözlerle rahata ermiştir. PKK, AKP ile Türkiye'yi çoraklaştırmak, milli heyecanları çölleştirmek için hızla devreye girmiştir. Milli değerlerimizi, milli dirliğimizi çöpe atmak için sabırsızlanmaktadır. Başbakan'a göre İmralı canisiyle sözde çözüm kapsamında buluşmanın amacı istikrardır, huzurdur ve refah arayışıdır. Bu zihniyetin cani başından büyük beklentisi olduğu anlaşılmaktadır. Bugüne değin sağlanamayan istikrar bir katil vasıtasıyla mı sağlanacaktır? Başakan Erdoğan Türk milletiyle dalga geçmektedir. PKK ile görüşmek huzur gayesine yönelik ise bilinsin ki bu yalandır.

        PKK ile yürütülen pazarlıklar istikrara odaklıysa bilinsinki bu kandırmacadır. İmralı canisine yüz sürme, boyun eğme ve ödün verme ahlaksızlığın bahanesi olarak güven ve refah arayışı gösteriliyorsa bilinsin ki bu sahtekarlıktır. Başbakan Erdoğan, bu asılsız uydurma ve boş sözleri bırakmalı ve İmralı canisine ne vaat ettiğini açıklamalıdır. PKK'ya neleri peşkeş çektiğini itiraf etmelidir."

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ