Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mahkemede İngilizce özür diledi!

        Recep Çetin ile suç ortağı olmakla suçlanan babası Eyüp Çetin'in ikişer kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandıkları davaya devam edildi.

        Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, garson olarak çalıştığı restorana yemeğe gelen İrlandalı 16 yaşındaki S.G. ile arkadaş olup evlenmeye karar veren, ancak buna karşı çıkan anne Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı Cathy Dınsmore’u İzmir’e getirip ormanda boğazlarını keserek öldürmekten tutuklanan Recep Çetin ile suç ortağı olmakla suçlanan babası Eyüp Çetin'in ikişer kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandıkları davaya devam edildi.

        Recep Çetin, duruşma salonunda bulunan ölen iki İrlandalı kadının yakınlarından, İngilizce olarak, "I am sorry" (Üzgünüm) diyerek özür diledi. Mahkemeye gönderilen raporda, Recep Çetin'in cezai ehliyetin tam olduğu bildirildi.

        Olay, 18 Ağustos 2011 tarihinde meydana geldi. Nüfus kaydına göre 17 yaşında olan Recep Çetin'in İrlandalı kız arkadaşı S.G.’nin annesi 54 yaşındaki Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı 50 yaşındaki Cathy Dinsmore, İzmir’in Buca İlçesi’nde Kaynaklar bölgesindeki ormanlık alanda bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Genç kızla, garsonluk yaptığı restorana yemek yemeye geldiğinde tanışıp arkadaş olduğu ve evlenmek isteği belirlenen Reçep Çetin'in, evlenmelerine karşı çıktığı için İzmir’e getirdiği iki kadını bıçaklayarak öldürdüğü anlaşıldı. Recep Çetin ile kendisine yardım ettiği öne sürülen baba Eyüp Çetin tutuklandı. Recep Çetin'in kemik yaşının da 18’den büyük ve 23 olduğu belirlendi.

        İkişer kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmaları istenen Recep Çetin ve babası Eyüp Çetin hakkında İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 9’uncu duruşması bugün yapıldı. Duruşmada tutuklu yargılanan Recep Ç. ile babası Eyüp Ç. hazır bulundurulurken, S.G.’nin de aralarında bulunduğu, ölenlerin yakınları, tarafların avukatları ve İrlanda’nın İzmir Fahri Konsolosu Bülent Akgerman da katıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Hamdi Çiftçi, sanık Recep Çetin'in Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporunu okudu, cezai ehliyetinin tam olduğunun yer aldığını belirtti. Sanığa rapor için bir diyeceği olup olmadığını sordu. Sanık Recep Çetin, rapora karşı bir diyeceği olmadığını belirtti.

        'BENİM BÖYLE BİR OĞLUM YOK'

        Duruşmada söz alan baba Eyüp Çetin, "Ben işlemediğim bir suçtan dolayı, uzun süredir cezaevinde yatıyorum. Suçsuzum. Benim böyle bir oğlum yok. Kendisini reddediyorum. Ölenlerin ailesine de başsalığı diliyorum. Hepsinden özür diliyorum. Eğer suçum varsa çekeyim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

        Sanık Recep Çetin'in avukatı ise gelen rapora itiraz edip, iki sanığın da tahliye edilmesi talebinde bulundu. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Kısa bir aranın ardından, mahkeme heyeti sanık Recep Çetin'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'nden yeni rapor alınmasına, iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

        İNGİLİZCE ÖZÜR DİLEDİ

        Sanık Recep Çetin, jandarma tarafından salondan çıkarılmak üzereyken mahkeme başkanından söz istedi. Recep Çetin, duruşma salonunda bulunan ölen iki İrlandalı kadının yakınlarından, İngilizce olarak, 'I am sorry' diyerek özür diledi. İrlandalı aileler, duruşma sonunda polis gözeteminde adliyeden ayrıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ