Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

        HABERTURK.COM

        Adıyaman Havaalanı açılışında konuşan Başbakan Erdoğan yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuştu.

        CHP'ye sert sözlerle yüklenen Başbakan Erdoğan, "Ana muhalefetin genel başkanı çıkmış savaşa hayır mitingleri yapacakmış. Sevsinler seni. Çanakkale'de savaşa hayır diyebildiler mi? Şuanda yüz binlerce insan öldüren diktatöre karşı birliktelik sesini çıkaramayanlar bu zulme ortak oluyor." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        "SANDIK DEMOKRASİNİN NAMUSUDUR"

        Sandık demokrasinin namusudur. Bu meydanlarda molotof kokteylleri ile dolanan gençlere ve onun arkasındaki CHP'li vekillere sesleniyorum siz kendinize güveniyorsanız demokraside sandık namustur. Sandıktan neticeyi alırsan biz de seni alkışlarız neticeyi sandıktan alamıyorsan milletin huzurunu kaçıramazsınız.

        "BURASI NE SURİYE NE MISIR'DIR"

        Bunlar darbecilerle el ele oldukları için hala darbe çağrısı yapıyorlar. dertleri başka. Burası ne Mısır ne Suriye'dir. Türkiye bu işin olgunluğuna ulaşmıştır. Dünyada da demokrasinin örneği olan ülke sınıfındadır.

        Türk, Kürt, Abaza, Roman, Boşnak kim olursa olsun bizim kardeşimiz. Bizi ayırmaya çalışanlara prim vermedik ve vermeyeceğiz.

        CEMEVİ TARTIŞMASI

        Sünni Alevi bu topraklar üzerinde birdir, kardeştir. 1071'den beri bu topraklar üzerine biriz, beraberiz.Hep birlikte Türkiye'yiz. 11 yıl içinde birçok sorunu çözdük. Buraya Başbakalıkları döneminde bir kere bile gelemeyenler oldu. Biz birbirimize kalplerimizi açtık ve engelleri aştık önümüzdeki sorunları da birlikte aşacağız. Kışkırtmalara gelmeyeceğiz ipi dışarı olan provakatörlerin oyunlarına gelmeyeceğiz.

        Türkiye genelindeki Alevi kardeşlerime sesleniyorum. Ülkemizde ana muhalefet partisinin bazı vekillerinin bizzat içinde olduğu kirli senaryo sahnelenmek isteniyor. İbadethanelerde sokaklarda tahrikler yapılıyor. Bir kirli el ana muhalefet partisi vekillerini maşa olarak kullanıp Türkiye'de huzursuzluk çıkartmak istiyor.

        "CHP KAÇ CEMEVİ AÇTI?"

        CHP tarihinde acaba kaç tane cemevi açılmıştır. Araştırsınlar baksınlar. Bir de AK Parti'nin iktidarı döneminde acaba ne kadar cemevi açılmış onlara da baksınlar. Bunlar Dersim'in hesabını veremedi. Kalkıyorlar ülkemi karıştırmak için vilayetlerimizde huzursuzluk meydana getiriyorlar. Hukuk dışı eylemlere karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti her türlü müdahaleyi yapacaktır. Oyunlara karşı uyanık olmak sabırlı olmak zorundayız. Türkiye geçmişte yaşadığı ağır acıları bir daha yaşamasın istiyoruz.

        Ekonomide sıçrama yapıyoruz rahatsız oluyorlar. Meydan bulsalar zil takıp oynayacaklar. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlara karşı terörle, mezhep çatışması ile gençleri kışkırtarak Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmaya çalışanlara karşı tavrımızı koruyacağız. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz.

        "ONLAR KUSURA BAKMASIN"

        Birbirimizin değerlerine, dillerine, kültürlerine saygı göstereceğiz. Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan dedik. Bu 780 bin kilometre karede ikince devleti isteyeler kusura bakmasın. Onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa buyursunlar oraya gitsinler. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Türk Kürt'e, Kürt Türk'e saygı duyacak. Şu yaptığımız devrimler niye sizi rahatsız ediyor?

        "SİLAHLAR ARADAN ÇEKİLECEK"

        Bu huzur ortamını sabote eden tarihin vebalin altında kalır. Doğu'nun Güneydoğu'nun gençlerinin üzerinden uyuşturucu ticareti yapanlar bunun hesabını veremezler. Bu huzur ortamına sizler sahip çıkacaksınız. Bu süreci sahip çıkacaksınız. Silahlar aradan çekilecek siyaset konuşacak. Her ne meselemiz varsa diyalogla, kardeşlik hukuku ile çözeceğiz. Bu kardeşiniz size yalan söylemedi.

        "SEVSİNLER SENİ"

        Ana muhalefetin genel başkanı çıkmış savaşa hayır mitingleri yapacakmış. Sevsinler seni. Çanakkale'de savaşa hayır diyebildiler mi? Şuanda yüz binlerce insan öldüren diktatöre karşı birliktelik sesini çıkaramayanlar bu zulme ortak oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ