Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı: Suriye helikopterini Malatya'dan kalkan savaş uçakları vurdu

        Sınır ihlali yapan Suriye helikopteri Malatya Erhaç’tan havalanan Korsan Filo’ya ait jetler tarafından vuruldu. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “angajman kurallarını” hatırlattı ve helikopterin ikazlara rağmen ihlali sürdürdüğünü açıkladı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Kimse bir daha Türkiye’nin sınırlarını ihlal etme cüreti gösteremeyecek” dedi.

        Hatay’ın Yayladağı bölgesinde sınır ihlali yapan Suriye’ye ait helikopter, Malatya Erhaç Üssü’nden kalkan iki F-16 uçağı tarafından füze ile vuruldu. Suriye sınırında bir helikopterin düşürüldüğü haberi dün öğle saatlerinde duyuldu. Helikoptere ilişkin sorular, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamayla yanıt buldu.

        Bülent Arınç Türkiye sınırında düşen helikopterin, angajman kuralları çerçevesinde Malatya'dan kalkan Türk savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı. Arınç, "Suriye'ye ait bir helikopter Türkiye'yi hudut ihlalinde bulunmuştur. İhlalin devamından dolayı füze ile vurulmuştur" dedi.

        İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları:

        SURİYE'YE AİT HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ!

        Suriye'ye ait 'MI 17' tipi helikopter saat 14.20'de Hatay Yayladağı Güveççi bölgesinde 2 kilometre Türkiye'de hudut ihlalinde bulunmuş. Hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edilmiş. İhlalin devam etmesi üzerine Malatya'dan havalanan uçaklarımız tarafından 14.25'te füzeyle vurulması sonucu, helikopterin Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir. Şu ana kadar mürettebatla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadık, çünkü helikopter Suriye tarafına düştü.

        SURİYE'YE MÜDAHALE

        BM Güvenlik Konseyi'nden bir uzlaşma çıkmamıştır. NATO'da bu işin içine girmeyeceğini ve Türkiye'ye herhangi bir müdahale olursa gerekeni yapacaklarını söylemişti.

        Türkiye'nin tavrı insanidir. Oradan kaçan insanları ülkemize kabul ettik. ve Suriye'deki rejimin halkına silah uzatmasını eleştirdik.

        İkazlarımız dikkate alınmamıştır.

        Kimyasal silahların yerlerinin bulunması ve bunların yok edilmesi gereklidir.

        Süreç zamana yayılmıştır. Kimyasal silahları kullanmak insanlık dışıdır. Ancak şunu da eleştirmeden geçmeyeceğiz. Suriye'de bunu inkar etmedi 120.000 civarında insan ölmüştür. 110 bin kişi konvansiyonel silahlar ile öldürüldü.

        Unutmayın 500 bin sadece Türkiye'de olmak üzere 2 milyon Suriyeli topraklarını terk etti.

        Üzülerek şunu ifade etmek istiyorum. Yaşanan olaylar bizi isyan noktasına getiriyor. Ölen insanları hesaba katmak istemeyenler var.

        Kimyasal silahların ne kadar verecek Esad? Bilinmiyor.

        Biz bize düşeni yapacağız.

        İMRALI ZİYARETİ

        Mesajı hiç yorumlamadım. Yorumlamak de istemiyorum. Yorumlayacak başkaları var. Onlara sorarsınız.

        OKULLARI BOYKOT ÇAĞRISI VE DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

        Milli Eğitim ile ilgili konular görüşülürken okullar boykot meselesi de görüşüldü. Ama sevinerek belirtmek istiyorum ki boykota katılım konusunda sadece iki ilimizde bir yoğunluk var. Diğer illerimizde vatandaşlarımızın bu çağrıya itibar etmediğini görüyoruz. Bomba ellerinde patlamıştır.

        Çok iddialı oldukları boykota sadece iki ilimizde katılım olmuştur. Bu durum onların amaçlarına ulaşamadığını gösteriyor.

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yarın saat 13:00'da Başbakan Erdoğan ile bir araya geleceklerini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ