Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

        HABERTURK.COM

        Demokratikleşme paketi hakkında yapılan yorumların yersiz ve yetersiz olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan merakla beklenen açıklama için tarih verdi.

        Paketin içeriğinin her kesimi memnun edecek olduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan, " Önümüzdeki hafta içinde bu konuya yönelik basın toplantısı düzenleyeceğiz. Kimilerinin dereyi görmeden paçayı sıvadıklarını görüyoruz. Açıklayacağımız paket son değildir. Bir aşamadır. Ama çok önemli aşamadır. Bu süreç ülkemizin ve milletimizin yararına olacak şekilde her daim kendini yenileyerek ilerleyecek süreçtir." dedi.

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        Akşam yattık başka sabah kalktık bir başka. Bizden önce onlar iktidar değil miydi? Halkımız tüm gerçekleri biliyor. Bu farktır. Seçim ekonomisini Ak Parti iktidarı yapmaz bunu biliyorlar. Bizim sosyal devlet anlayışı ile yaptıklarımızı bunlar seçim ekonomisi diye vatandaşa anlatıyorlar. Sosyal devlet bir yandan ekonomiyi büyütürken diğer yandan ihtiyaç sahibini bulan ona elini uzatan devlettir. 11 yıl içinde 20 milyar lira tutarında sosyal yardım gerçekleştirdik. Kimsesizleri bulduk ellerinden tuttuk, hastaları, engelli kardeşlerimizi bulduk. Dul kalan kardeşlerimize, yoksul ailelere el uzattık. Onların tebessüm edebilmesi için imkanlarımızı sunduk. Benim engelli kardeşimin devletten aldığı her kuruş anasının ak sütü gibi helaldir. Benim milletim bir paket makarnaya, bir çuval kömüre oyunu satmayacak kadar onurludur, gururludur, şereflidir. Sosyal devlet kime ne veriyorsa onun hakkı olduğu için veriyor.

        "ZAHİDE NİNE ONLARIN AĞZININ PAYINI VERDİ"

        Bunlar yoksulun hanesine girip o ailenin gönül sıcaklığını bilmezler. Ben burada eli öpülesi Zahide Nine'yi hatırlatacağım. O eylemcilerin, çapulcuların arasına giren Zahide Nine'yi susturmak için para teklif ettiler. Zahide Nine'de onların ağızlarının payını verdi. 'Hadi oradan' dedi gereken cevabı verdi.

        SEÇİM EKONOMİSİ

        Bunların hayatlarında dayanışma olmadı. İstanbul'un, Ankara'nın zengin semtlerinden çıkıp Anadolu'nun nabzını tutmak bunların siyasetinde yer almadı. Biz seçim ekonomisine tenezzül etmeyeceğiz. Biz başladığımız gibi devam ediyoruz.

        Bunların derdi, aşkı yok. Hizmet başka ideoloji başka şey. Biz hizmet iktidarıyız. Onlar ideolojinin deli gömleği içinde hayat sürerler. Eserimiz orada duruyor bunu anlatmamazlık yapmayacağız.

        Burada hep birlikte 1960 öncesi siyasi ortamı doğru bilmiyoruz. Ama biz kısmımız 12 Eylül öncesi siyasi ortamı gördük. Bugün 25 yaşın altında gençlerimiz o dönemleri bilmiyorlar. Bugünün gençleri Türkiye tarihinde yaşanmış acı olaylara şahit olmadılar. Bu ülke bu acılara şahit olmayacak. Gençlere nereden geldiğimizi nereye gittiğimizi anlatmak zorundayız.Gençlerin nasıl paçavra gibi kenara atıldığını anlatmak zorundayız.

        "EY KILIÇDAROĞLU BUNU ÖĞREN!"

        Bir elin kirli elin gençler üzerinden Türkiye'yi nasıl karıştırdığını bugünün gençlerine aktarmak zorundayız. Bizim heyecanla yaptığımız sessiz devrimleri bile anlatmak zordur. Şimdi artık akıllı tahtalara geçiyoruz sizleri bunları taşımaktan kurtarıyoruz. Bakın isteyen her öğrenciye burs ya da kredi aldığı 480 lirayı bu iktidar veriyor. Öncelerde 45 lira alınıyordu. İşte sosyal devlet bu ey Kılıçdaroğlu bunu öğren. Sokağa çıkın yaşı 20'nin altındaki gençlere koalisyon nedir diye sorun. Bunu bilenlerin sayısı yok denecek kadar az. Seçim ekonomisi nedir diye sorun çocuğunun bunlarla ilgili pratik bilgisinin olmadığına şahit olacaksınız. Siz hiç 120 kişilik sınıflarda okudunuz mu yavrum? Biz okuduk.

        DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

        Bu ülkede 11 yıl boyunca yasakları biz kaldırdık. Sessiz devrim adını verdiğimiz nice reformu biz gerçekleştirdik. Eğer imkan olsaydı şartlar müsait olsaydı 11 yıl önce biz bu reformları yapmak Türkiye'yi en ileriye taşımak isterdik. Ama nelerle uğraştığımızı sizler de biliyorsunuz. Şimdi yeni paket halinde reformalarımızı yapıyor halkları teslime diyoruz.

        Önümüzdeki hafta içinde bu konuya yönelik basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracağız. Kimilerinin dereyi görmeden paçayı sıvadıklarını görüyoruz. Yapılan yorumların tamamı yersiz ve yetersizdir. Paketi açıkladığımızda yolumun her kesiminin memnun olacağını ifade etmek isterim. Bu yorumların tamamı erkendir. Bu reformu 11 yıllık zincirni halkası olarak gerçekleştiriyoruz. Ak Parti neyi vaad ettiyse onu gerçekleştiriyoruz. Uzun süreçtir. Demokratikleşme gelişen bir süreçtir. Açıklayacağımız paket son değildir. Bir aşamadır. Ama çok önemli aşamadır. Bu süreç ülkemizin ve milletimizin yararına olacak şekilde her daim kendini yenileyerek ilerleyecek süreçtir. Kardeşliğimizi pekiştirecek bir süreçtir. Bizde öyle bir muhalefet anlayışı var ki her yeniliğin önünde duvar gibi duruyor. Paket açıklamadan afaki yorumlar yapanlar paket açıklanınca da istemezük tavrını göstereceklerdir. Bu teşkilat bu yalanları bertaraf eden teşkilat olmalıdır. Siz afaki konuşmayacaksınız. Bu paketin Türkiye'ye yapacağı katkıları anlatacaksınız. Bu paketin 1000 yıllık kardeşliğimizi nasıl pekiştireceğini anlatacaksınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ