Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'ndan Şansal'a jet cevap!

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Barbaros Şansal'ın "palalı saldırgan" konusunda CHP'ye yönelik iddialarına ilişkin, "Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın o" dedi.

        Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi Antalya temsilciliğini ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Barbaros Şansal, Gezi olaylarındaki 'palalı saldırganın' CHP ile bağlantısı olduğunu iddia etti, bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Kim o?" diye sordu.

        Şansal'ın modacı olduğunun söylenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın o. Eğer siyasete soyunacaksa AKP orada duruyor, gider oraya katılır, o zaman bizim muhatabımız olur" diye konuştu.

        ABD'ye ziyaret yapıp yapmayacağı yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, henüz programın netlik kazanmadığını kaydetti. "Fethullah Gülen'i ziyaret edecek misiniz" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Sanmıyorum. Çünkü bizim takvimimiz farklı" cevabını verdi.

        Demokratikleşme paketinde değişiklik olup olmayacağı ile ilgili soruya Kılıçdaroğlu, bunu kendilerinin de merak ettiğini kaydetti.

        YEREL SEÇİMLER

        Kılıçdaroğlu, yerel seçimde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayını ne zaman açıklanacağı ile ilgili soru üzerine, şunları söyledi:

        "İleriki günlerde bir açıklama yapılacak. Adayların belirlenmesi konusunda bazı yerlerde parti içinde yoklama, bazı yerlerde ise halk arasında yoklama yaptık. Adaylar parti tüzüğüne göre belirlenen 5 kişilik komisyon tarafından belirlendi. Komisyon, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de değerlendirme yaptı ve mevcut Belediye Başkanı Mustafa Akaydın hakkında olumlu görüşler geldi ancak henüz hangi adayın belirlendiği konusunda net bir düşünce hakim değil."

        Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yerel seçimlerde aday belirlemede etkili olup olmayacağı sorusunu Kılıçdaroğlu, "Sayın Deniz bey, saygı duyduğumuz siyasal önderlerimizden birisidir. Bu partinin bugünlere gelmesinde büyük emeği bulunmaktadır ancak adaylarla ilgili son sözü Parti Meclisi söyleyecek. Parti tüzüğünün onay vermediği bir kişiyi aday göstermemiz mümkün değil" şeklinde cevapladı.

        Antalya'da AK Parti'nin iddialı olacağına inanmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        "Antalya her zaman sosyal demokrat bir partiye ihtiyaç duymuştur. Antalya turizmin merkezidir. Onlar savaş yanlısı, biz barış yanlısıyız. Biz de insana sevgi var, onlarda ise 'kin duygusunu unutmayın' öğütü var. Aramızda çok fark var. Tabiki AKP burayı almak isteyecektir ama Antalya, Antalyalılarındır ve bizler de yöneticisiyiz."

        DENİZ FENERİ DAVASI

        Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri e.V. davası ile ilgili bir soru üzerine ise "Beşir Atalay'ı köstebek ilan ettik, ne oldu, yerinde oturuyor. Normalde o koltukta oturmaması lazım. Olan savcılara oldu. Ağırıma giden şu; hem din iman edebiyatı yapacaksın hem yolsuzluk yapacaksın, kul hakkı yiyeceksin. Sonra kalkacaksın karşındaki insanları suçlayacaksın" dedi.

        BEŞİKTAŞ-GALATASARAY MAÇINDAKİ OLAYLAR

        Kılıçdaroğlu, Fatih Terim'in görevden alınması ile ilgili soru üzerine, kendisini Galatasaray yöneticilerinin yerine koymak istemediğini söyledi. Terim'in Türk sporunun kilit isimlerinden birisi, sadece Türkiye'de değil, dünyada ünü bulunan bir spor yöneticisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kulüp ile arasındaki ilişkileri bilmediği için yorum yapamayacağını kaydetti.

        Beşiktaş-Galatasaray maçındaki olaylarla ilgili taraftar gruplarının liderlerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu, dikta yönetimin bir başka versiyonu. Ne işiniz var sizin sporda. Spora siyaseti bulaştırırsanız bu noktaya gelir. Doğru değil bu. Taraftar grupların liderlerinin gözaltına alınmasının doğru olmadığına inanıyorum" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ