Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Son sene sınıfta kalan üniversiteyi unutsun

        Mert Neşet MUSLU/AHT

        MEB, liselerde bütünleme sınavlarının kasım ve nisan aylarında yapılacağını açıkladı. Bu durumda son sınıfta kalan öğrenciler üniversiteyi kazansalar bile kayıt yaptıramayacak.

        Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bütünleme sınavlarının kasım ve nisan aylarında yapılacağını açıklaması lise son sınıf öğrencilerini hayal kırıklığına uğrattı. Daha önce haziran ve eylül aylarında yapılan sınavların kasım ayına alınması bütünlemeye kalan lise son sınıf öğrencilerinin bir sene kaybetmesine yol açacak ve üniversiteyi kazanan öğrenciler de bu durumda kayıt yaptıramayacak.

        Bakanlığın bu kararı sadece İzmir’de 1100 civarında öğrenciyi etkilerken, Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, “Yapılan değişikliklerle öğrenciler açık liseye yönlendirilmeye çalışılıyor. Milli Eğitim mutlaka bu öğrencilere önceden bir sınav hakkı tanımalı. Bu karardan geri adım atılmalı. İzmir’de son sınıfta okuyan 37 bin öğrenci var. Bunların yüzde 3’ü kalsa bile büyük bir sıkıntı yaşanır” dedi.

        Mevzuat gereği liselerde okuyan öğrencilerden not ortalamaları 2.50’nin altında olanlar ile 3 zayıftan fazlası bulunanlar haziran ve eylül aylarında yapılan ortalama yükseltme sınavına giriyordu. Başarısız olanlar sınıf tekrarı yapıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı bu sene almış olduğu kararla daha önce yaz döneminde yapılan ortalama yükseltme sınavlarının kasım ve nisan ayında yapılacağını duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ