Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuştu... Başbakan'a "ulan" yanıtı!

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir uyuşturucu davasındaki ifadelere dayanarak açıkladığı belgelerle Suriye'ye silah sevkiyatı yapıldığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

        "Bir uyuşturucu davası... Uyuşturucu sanılan kamyondan silahlar çıkıyor. Silahlar Konya’da temin ediliyor. Size yakalanan şoförün ifadesini okuyorum: 'Ben bu malzemeleri 2 kez Reyhanlı’ya gidip teslim ettim. Zaten oraya girebilmek için jandarma kontrolünde geçiyordum. Aracı aramadılar, bakmadılar. O araç ile konuştular. Sonra o karakol binasının 200 metre ötesinde çevrili bir alana yükü boşalttım. Hepsi sarılı bir şekilde idi.'

        Bu bir suç belgesidir. Siz Suriye’ye silah sevkiyatı yapıyorsunuz, Türkiye’de üretiyorsunuz, jandarma kontrolünde gönderiyorsunuz. Türkiye’yi şamar oğlanı olan ettiler. Ama şamar oğlanı olan Türkiye Cumhuriyet değil, şamar oğlanı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin başındaki adamdır.

        "YENİ ANAYASA İÇİN ADRES CHP"

        Yeni anayasa ile ilgili olarak eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        "Anayasayı değiştirelim, hay hay gel kardeşim değiştirelim. Önce, 'Bak biz anayasayı değiştirecektik ama CHP karşı çıktı' diyecekti. Darbe hukukunu istemiyoruz. Şaşırdılar tamam dediler, oturduk masaya. Masaya oturduk anayasaya görüşülüyor. Daha birinci ayını doldurmadan başkanlık sistemini getireceğiz dediler. Neden? CHP’liler kızar masayı terk eder. Getir kardeşim, ben bunu bu kurulda görüştürmem. Ve görüştürmedik. Baktı CHP yine masadan kalkmıyor. Efendim 48 madde üzerinde uzlaşıldı, 60 madde üzerinde. Çek başkanlık sistemini belki çok maddede uzlaşacağız. Hayır çekmek diyor. Sonunda ne oldu? Bu darbeciler baktılar ki bu CHP kendi bildikleri CHP değil. En iyisi Cemil Çiçek aracılığı ile biz masadan tüyelim. Burhan Kuzu hatta Obama’ya biraz üzüldü. O başkanlık sistemiyle nasıl ABD’yi yönetiyorsun diye. Bizde ise diktatör olacaktı. Sonunda baktı ki o da olmuyor. Ve masadan kaçtı.

        Bütün yurttaşlarıma söylüyorum. Sivil bir anayasa, özgürlükçü bir anayasa, çağdaş bir anayasa yapmak istiyorsanız adresiniz bellidir. Adres Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cemil Çiçek de nasıl kaçacak? O da bir formül buldu. Şöyle diyor “Meclis Başkanı olarak bu benim görevim değil. ayrıldım gitti” diyor. Yahu bu senin görevin, eğer ayrılacaksan TBMM Başkanlığı’ndan ayrıl, ben de seni kutlayacağım.

        BAŞBAKAN'A "ULAN" YANITI

        Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ahmet Kaya'nın saldırıya uğradığı Magazin Gazetecileri Derneği ödül törenine katılan sanatçıları kast ederek söylediği "Ulan hepiniz ordaydınız" sözlerine tepki gösterdi.

        Başbakan'ın sözlerine yanıt vermek için bir hafta beklediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Neden bir hafta bekledim? Herhalde bunların içinden biri çıkar 'Sayın Başbakan bize ulan diyemezsiniz' der diye bekledim. Hiçbiri konuşamadı. Sizin sanatçılığınız su götürür bundan sonra. Üstelik bunlar Gezi'ye katılmayanlar, Erdoğan'ın yanında olanlar. Bir Başbakan'ın önünde diz çöken, 'ulan' dediği zaman sesini çıkarmayan kişiye dünyanın hiçbir yerinde sanatçı denilmez. Ben 'Ulan' deseydim, bunlar koro halinde neler neler söylerdi... Neden, çünkü bizim hoşgörümüzü biliyorlar. Ama sanatçı korkmaz, sen sanatçının s'si bile olamazsın" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ