Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonu ile ilgili konuştu

        Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, görevi devralmasının ardından bir dizi ziyaretlerde bulunmak için siyaset alanına ilk adımını attığı ve milletvekili seçildiği Kocaeli'ne geldi.

        Ziyaretlerin ilk durağı olan Kocaeli Valiliğinde Vali Ercan Topaca'nın makamına konuk olan Işık burada yaptığı açıklamada, "Kimse kusura bakmasın seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı yolsuzluk operasyonu değildir. Boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin. Hiç bu noktada tereddütümüz yok" dedi.

        "BU SİYASİ DİZAYN OPERASYONUDUR"

        Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) dün yaptığı açıklamaları değerlendiren Bakan Fikri Işık şöyle konuştu:

        "Olayları günlük değerlendirmek her maçın pozisyonlarına ayrı yorum yapmaya benzer. Ama net olarak şunu söyleyebilirim; seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı yolsuzluk operasyonu değildir. Siyaseti dizayn operasyonudur. Bunu çok net görelim. Zira tüm demokrasilerde bu tip operasyonların seçimi etkileme riskinden dolayı demokrasilerde yargı bu noktaya çok dikkat eder. Siz 14 ay önce başlamış operasyonları bekletip ve birbiriyle hiç alakası olmayan dosyaları birleştirerek seçime 3 ay kala bunu güya patlatma tabiriyle patlatırsanız, buna demokrasilerde kimse yolsuzluk ve rüşvet operasyonu demez. Bunun adı siyaseti dizayn operasyonudur. Ama bizim bildiğimiz demokrasilerde siyaseti dizayn etme hakkı sadece ve sadece milletindir. Millet adına kimse bu siyaseti dizayn etme hakkına sahip değildir. Siyasi partilerin kendileri bile bu hakka sahip değildir"

        Son dönemde yapılan operasyonun planlayıcıları olduğunu düşündüğünü ifade eden Bakan Fikri Işık, "Onların hedefi gelişen Türkiye'nin gelişimini engellemektir. Bir de uygulayıcıları var onların hedefi de Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır ama bu oyuna gelmeyeceğiz. Hükümet olarak AK Parti olarak duruşumuz açık, bir yolsuzluk yapanın yanına kar kalmayacak. Bunu çok daha net olarak söylüyoruz, boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin. Hiç bu noktada tereddütümüz yok" dedi.

        İstanbul merkezli yapılan operasyona da değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Kendi amiri durumundaki Başsavcıya bilgi vermeyip de gazetelerdeki bir takım kişilere bilgi sızdırmak kesinlikle yargının amacının dışına çıktığının göstergesidir. Bugün yaşadığımız olay aslında budur. Hiç kimse yargı üzerinden siyaseti dizayn etmeye kalkmasın. Bu millet iradesine müdahaledir. Millet buna çok sert tepki gösterir. Muhalefet partileri de özellikle milli iradeye sahip çıkmalıdır. Yargı tarafsız şekilde görevini yapın. Ama sen daha zanlılara bilgi vermeden zanlılar hakkındaki suçlamaları medyaya yansıtırsan burada biz iyi niyet arayamayız" ifadelerini kullandı.

        Son olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirilmesini hiç beklemediğini ifade eden Işık, "İnanın hiç bakanlığı beklemiyordum. Ben de televizyondan öğrendim. Sayın Başbakanımız ismimizi söyleyince evde böyle bir şok oluştu. Ama Sayın Başbakanımız siyasette sürprizleri seven birisi. Bizim için de sürpriz oldu. Bakanlık beklemiyordum, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hiç beklemiyordum" diye konuştu.

        Bakan Fikri Işık'ı makamında ağırlayan Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise Işık'a yeni görevinde başarı dileklerini ileterek, "Sayın Bakanımızın görevi inşallah ilimize, bölgemize ve vatanımıza iyi hizmetlere vesile olacaktır" dedi.

        Öte yandan, Bakan Fikri Işık, Kocaeli Valiliği ziyaretinin ardından Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'i ziyaret ederek Başbakan Erdoğan'ın bir dizi açılışında kendisine eşlik etmek için Sakarya'ya geçecek.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ