Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şiddet mağduru Zeynep’e panik butonu verilecek

        Bedirhan ÖZYİĞİT/ANKARA

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dramını Habertürk’ün duyurduğu şiddet mağduru Zeynep A.’nın “Kocam beni öldürünce mi adalet yerini bulacak?” diyerek istediği panik butonunun verilmesi dahil her türlü ihtiyacının giderilmesi için harekete geçti.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, alkol ve uyuşturucu bağımlısı kocasının şiddetine maruz kalan 5 çocuk annesi Zeynep A.’nın “Kocam beni öldürünce mi adalet yerini bulacak?” çağrısına yanıt verdi.

        Bakan Ayşenur İslam’ın talimatıyla harekete geçen bakanlık çalışanları, Zeynep A.’yı evinde ziyaret edecek. Zeynep A.’nın talepleri dinlenecek ve ihtiyaçları karşılanacak. Öldürülmekten korktuğunu ve panik butonu istediğini ifade eden Zeynep A.’ya panik butonu verilmesi bekleniyor.

        AİLE BAKANI DEVREYE GİRDİ

        Şiddet mağduru Zeynep A.’nın dramını Habertürk duyurmuştu. Babası vefat ettikten sonra 15 yaşında ailesinin zoruyla 33 yaşındaki T.A. ile evlendirilen Zeynep A., 5 çocuk dünyaya getirdi. Koruma kararına rağmen eşinin şiddetinin devam ettiğini ileri süren Zeynep A., “Öldürülmekten korkuyorum. Panik butonu istedim, vermediler. Öldürülünce mi adalet yerini bulacak?” diyerek feryat etmişti. Zeynep A.’nin feryadına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kulak verdi. Bakan Ayşenur İslam, bakanlık çalışanlarına talimat vererek Zeynep A’nin sorununun giderilmesini istedi. Bakanlığın uzman ekipleri, Zeynep A.’nın evine giderek kendisini dinleyecek. Zeynep A.’nın gerekli tüm ihtiyaçları karşılanacak. Öldürülmekten korktuğunu ve panik butonu istediğini ifade eden 5 çocuk annesi Zeynep A.’ya panik butonu da verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ