Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı 17 Aralık savcılarına soruşturmadan el çektirildi, 17 Aralık operasyonu, Savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç görevden alındı

        Bülent CEYHAN-AHT

        Rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili gerçekleştirilen 17 Aralık Operasyonu'nu yürüten Savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç görevden alındı. Savcılara görevden alındıkları, e-posta ile bildirildi.

        Aralarında bakan çocuklarının da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten Savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç, yeni atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından görevden el çektirildi.

        İşadamı Reza Zerrab, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in şüphelisi olduğu dosyayı yürüten Savcı Celal Kara, İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı olarak görevlendirildi. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İşadamı Ali Ağaoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in aralarında bulunduğu isimlerle ilgili dosyayı yürüten Mehmet Yüzgeç ise İstanbul 1. Çocuk Mahkemesi'ne duruşma savcısı olarak atandı. Savcı Celal Kara'nın soruşturma kapsamında iddianameyi yazmaya başladığı ve bir hafta kadar bitirmeyi planladığı ileri sürüldü.

        KENDİ İSTEĞİYLE EL ÇEKTİ

        Öte yandan operasyonun ardından Savcı Celal Kara ile birlikte dosyada görevlendirilen Mustafa Erol, kendi istediğiyle bu soruşturmadan ayrıldı. Erol, özel soruşturma bürosuna gönderildi. Soruşturmaya sonradan atanan iki savcıdan biri olan Ekrem Aydıner devam edecek.

        DİNLEMELER İÇİN YENİ BİRİM

        Başsavcı Hadi Salihoğlu, dinlemelerle ilgili yeni bir başsavcı vekilliği kurdu. Teknik Büro adı altında oluşturulan başsavcıvekilliği bu göreve de Çağlayan Adliyesi'ne yeni atanan Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı getirildi.

        Birim adliye içerisindeki tüm telefon dinleme, teknik ve fiziki takipten sorumlu olacak. Söz konusu talepler başsavcıvekilliği üzerinden mahkemelere iletilecek. Böylelikle savcıların dinleme talepleri kontrol altına alınmış olacak.

        Kapıcı'nın ismi daha önce Mersin'de görev yaptığı sırada cep telefonunda yüksek sesle bülbül sesi melodisi çaldığı için adliye şoförü hakkında dava açması ile gündeme gelmişti. Savcı Kapıcı\'nın şikayeti üzerine açılan davada mahkeme, şoföre "Memurun amirine hakaret" suçundan 6 ay hapis cezası vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ