Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eskişehir'de kedi vahşeti, Kedinin işkenceyle öldürülmesi, Eskişehir'deki eylemde köpeğini Porsuk Çayı'na attı
        1

        Eskişehir'de evinde sahiplendiği kediyi işkence yaparak öldüren ve görüntüleri sosyal medyada yayınlayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi M.C.A'nın serbest bırakılması ve hayvanlara yapılan kötü muamele yurdun dört bir yanında protesto edildi.

        2

        ESKİŞEHİR'DE ŞOKE EDEN OLAY
        Eskişehir'de yaklaşık 500 kişi, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi M.C.A.'yı protesto etti. Yürüyüşe katılan bir kişinin köpeğini Porsuk Çayı'na atarak yüzdürmesine hayvanseverler tepki gösterdi. Polisler bu kişi hakkında yasal işlem başlattı, zabıtalar ceza kestiği kişinin elinden köpeğini aldı.

        3

        Eskişehir’deki yürüyüşte hayvanlarla ilgili çeşitli sloganlar atan kalabalık arasında bulunan Kemal Sarmaşık adlı genç yaya köprüsünden geçerken yanındaki köpeğini Porsuk Çayı’na attı.

        4

        Sarmaşık yürüyüşe katılan diğer hayvanseverlerin tepkisiyle karşılaştı. Köpeğini sudan çıkaran Sarmaşık, dikkat çekmek amacıyla köpeğini suya attığını ve hemen yanına gidip onu sudan çıkardığını söyledi.

        5

        Tepkilerin artması üzerine sivil polisler Kemal Sarmaşık’ı kalabalığın yanından uzaklaştırıp durumu belediye zabıtasına bildirdi. Zabıta ekiplerini Kemal Sarmaşık’a köpeğini tasmasız gezdirdiği için 189 lira para cezası kesti ayrıca Porsuk Çayı’a atarak hayvana kötü muamele yaptığı için köpeği elinden aldı.

        6

        Yetkililer, Sarmaşık hakkında Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün de kötü muamelede suçundan ara cezası keseceğini, köpeği hayvan barınağına götürdüklerini bildirdi.

        7

        Bu arada kalabalık yaklaşık 1 kilometre yürüdükten sonra tekrar basın açıklamasının yapıldığı yere geldi ve daha sonra dağıldı.

        8

        İSTANBUL
        20 yaşındaki üniversite öğrencisi M.C.A.'yı protesto eden hayvanseverler, Taksim'de eylem yaptı. Eylemciler, hayvanlara yapılan şiddete karşı topladıkları imzaları Başbakanlığa gönderecek. Öğle saatlerinde Taksim'de toplanan grup Tarlabaşı Bulvarı'ndan yürüyerek Galatasaray Meydanı'na geldi.

        9

        Eyleme pek çok sanatçı da destek verdi. Bir imza da kendisi atan Oyuncu Tuna Arman, hayvanları öldüren kişilerin toplumla beraber yaşadıklarına dikkat çekti. Hayvanların canlı olduğuna vurgulayan Arman, "Hayvanların canlı olduklarını anlatmak istiyoruz. Bu yüzden sokaklardayız." dedi.

        10

        AFYONKARAHİSAR
        Afyonkarahisar'da, Hayvan Hakları Savunucuları Platformu, son günlerde gündeme gelen 'hayvan hakları ihlallerini' protesto ederek duruma devletin seyirci kalmamasını istedi. Anıtpark'ta bir araya gelen Hayvan Hakları Savunucuları Platformu üyeleri, hayvanlara sahip çıkılmasını ve onlara iyi davranılması gerektiğini bildirdi.

        11

        UŞAK
        Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri eylem yaptı. Uşak Belediyesi önünde toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar, Eskişehir'de evinde kediyi öldüren vatandaşı protesto etmek için kent meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. 'Kedi katili serbest, niçin?', 'Hayvana uzanan eller kırılsın', 'Uşak uyuma hayvanlara sahip çık' sloganları eşliğinde yürüyen eylemcilere CHP Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz, çeşitli partililer ve motor kulüpleri destek verdi.

        12

        ZONGULDAK
        Eskişehir'de kedinin işkenceyle telef edilmesi nedeniyle Ereğli ilçesinde yürüyüş düzenlendi. Kedi ve köpekleri ile Meydanbaşı Caddesi üzerinde toplanan Gönülden Hayvanseverler Derneği üyesi yaklaşık 50 kişi, sloganlar atarak Atatürk Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti.

        13

        ANTALYA
        Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu ve Hayvan Dostları Derneği Antalya Şubesinden yaklaşık 100 kişilik grup hayvanlara yapılan işkenceyi protesto etti. Kapalı Yol'da bir araya gelen bir grup, köpekler eşliğinde Attalos heykeline kadar slogan atarak yürüdü.

        14

        DENİZLİ
        Denizli’de Havanları Koruma Derneği üyeleri, hayvanlara yapılan işkence ve tecavüz olaylarını protesto etti. Hayvanseverlere, 70’in üzerinde motosiklet tutkunu da destek verdi.

        15

        KOCAELİ
        Kocaeli'de bir grup hayvansever, Eskişehir'de kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef ettiği ve ölmeden önce çektiği görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayımladığı ileri sürülen üniversite öğrencisini protesto etti.

        16

        MUĞLA
        Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde bir araya gelen hayvanseverler, hayvanlara yönelik şiddet, işkence ve tecavüz eylemlerinde bulunanların hapis cezasıyla cezalandırılmasını isteyerek eylem yaptı.

        17

        ADANA
        Adanalı hayvanseverler, Eskişehir’de üniversite öğrencisinin sahiplendiği kediyi işkenceyle öldürdüğünü öne sürerek protesto etti. Kedi ve köpekleriyle eyleme katılan hayvan dostları, hayvanlara karşı yapılan işkencenin ’kabahat’ olmaktan çıkarılıp, suç kapsamına alınmasını istedi.

        18

        ERZURUM
        Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Erzurum Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği eylemde, Eskişehir'deki evinde bir kediyi işkence ederek öldürdükten sonra görüntülerini sosyal medyada paylaşan üniversite öğrencisi kınandı.

        19

        KAYSERİ
        Cumhuriyet Meydanı Polis Noktası yanında toplanan bir grup hayvansever 'Katilim serbest, niçin?', 'Türkiye'de hayvana işkence hala suç değil', 'Öldürme yaşat sevmeyi dene' pankartları açarak, hayvan katliamlarına tepki gösterdi.

        20

        BARTIN
        AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, Eskişehir'de bir üniversite öğrencisinin evine aldığı kediyi işkenceyle öldürülmesinde sonra gelen tepkiler üzerine Bartın'da yapılan 'Kedi Eylemine' katıldı. Kalay, hayvanlara sevgi ve şefkat gösterilmesini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ