Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ayşe Nur Bahçekapılı Cumhurbaşkanılğına vekalet ediyor
        1

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Macaristan'n başkenti Budapeşte'de gerçekleştirdiği resmi ziyaret dolayısıyla dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı'na vekalet etti.

        2

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bugün İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 9. Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

        3

        TBMM Başkanı Çiçek'in gerçekleştireceği ziyaret dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Cumhurbaşkanlığı'na vekalet etmesini onayladı. Bahçekapılı, Pazartesi ve Salı günleri Cumhurbaşkanlığı'na vekalet edecek.

        4

        Cumhuriyet tarihinde ikinci kez Cumhurbaşkanlığı'na bir kadın vekil vekalet edecek. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2010 yılında BM Genel Kurul programı ve dönemin TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de Almanya'da bulunması dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı'na MHP'li TBMM Başkanvekili Meral Akşener vekalet etmişti.

        5

        "CUMHURBAŞKANINI KARŞILAYAN İLK KADIN VEKİL"

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 24. Dönem 4. Yasama Yılı açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı karşılamıştı. Türkiye tarihinde ilk kez bir kadın vekil TBMM açılışında Cumhurbaşkanını karşılamıştı.

        6

        İŞTE CUMHURBAŞKANI'NIN BAZI GÖREVLERİ

        * Genelkurmay Başkanı'nı atamak

        * Milli Güvenlik Kurulu'nu toplantıya çağırmak

        7

        * Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanılmasına karar vermek

        * Olağanüstü hal ilan etmek

        8

        * Başbakanı atamak ve istifasını kabul etmek,

        * Bakanlar Kurulu'nu Başkanlığı altında toplantıya çağırmak

        9

        "AYŞENUR BAHÇEKAPILI KİMDİR?"

        1954 Trabzon doğumlu Ayşenur Bahçekapılı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi ve sol kimliğiyle tanınan bir avukattı. Yücel Sayman'ın başkanlığı döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı.