Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul ve Ankara'da polis müdahalesi

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Kadıköy Altıyol Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Bahariye Caddesi üzerinden bir yürüyüş gerçekleştirdi. Grup zaman zaman "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" şeklinde slogan attı. Rıhtım Caddesi'ne gelen grup tekrar geri dönerek Altıyol Meydana geldi. Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden Ak Parti İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA'dan sıkılan tazyikli su, biber gazı ve boyalı plastik mermi ile müdahale edilen grup ara sokaklara kaçtı.

        İstanbul 'da ayrıca Bakırköy, Kartal, Maltepe, Okmeydanı, Sarıyer ve Sarıgazi’de de eylemler düzenlendi. İstanbul'daki protestolarla eş zamanlı olarak Ankara Kennedy Caddesi, İzmir Cumhuriyet Meydanı ve Eskişehir'de bir araya gelen gruplar da protesto gösterisi gerçekleştirildi.

        BAKIRKÖY'DE BASIN AÇIKLAMASI YAPAN GRUP DAĞILDI

        Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda Saat 19.00'da toplanan grup İncirli Caddesi'nde bir süre yürüdükten sonra, İstanbul Caddesinden yürüyüşlerine devam etti. Sloganlar eşliğinde Bakırköy İlçe AK Parti önüne gelen grupta Bakırköy Çamlık Platformu adına bir kişi basın açıklaması yaptı.

        Açıklamada, "Binlerce yıllık uygarlıkların yaşandığı bu ülkede bu topraklarda insanları sıfırlamayacaksınız. 17 Aralık operasyonu sonrasında ardı kesilmeyen ses kaydı ve görevden alma savaşlarında yeni bir boyuta gelindi." denildi. Başbakan Recep Tayyip Eroğan ve Oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmayla ilgili de açıklamalarda bulunulurken, "Takism Gezi parkı olaylarında, ODTÜ olaylarına ve iletişim hakkına sahip çıkan herkes mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir" denildi. Grubun yürüyüş yaptığı sırada bazı vatandaşlar camlara çıkarak yürüyüşe destek verdiği görüldü. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

        ANKARA

        Kuğulu Park'ta toplanıp hükümet aleyhine slogan atarak Kennedy Caddesi'ne yürüyen grubun önü burada polis ekiplerince kesildi.

        Eylemin izinsiz olduğunu belirten güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarısına rağmen yürüyüşte ısrar eden guruptan bazı kişiler polise taş attı.

        Polisin gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ettiği kalabalık, küçük gruplar halinde ara sokaklara dağıldı. Biber gazından göstericilerin yanı sıra vatandaşların da etkilendiği görüldü.

        Çöp kutularından oluşturdukları barikatları ateşe veren eylemciler, ara sokaklardan polise taş atmayı sürdürdü. Polis de göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık verdi.

        Polisle göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor.

        İZMİR

        İzmir'de, düzenlenen izinsiz gösteride Basmane Meydanı'na yürüyüş yapmak isteyen gruba, polis müdahale etti.

        Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyla bir araya gelen grup, hükümet aleyhine sloganlar eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordonboyu'nda yürüyüş yaptıktan sonra Basmane Meydanı'na gitmek istedi.

        Gazi Bulvarı'nda önlem alan polis, Basmane Meydanı'na girmelerine izin vermeyeceklerini bildirdikleri gruba, dağılmaları uyarısında bulundu.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de, izinsiz yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti.

        Yeni Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde toplanan grup, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Hoşnudiye Mahallesi'ndeki Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ne gelen gruptakiler, burada bulunan AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan'a ait seçim koordinasyon merkezine yumurta ve taş attı.

        Taş ve yumurtaların çevredeki iş yerlerine isabet etmesi sonucu esnaf ve gruptakiler arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada bir esnaf darbedildi.

        Daha sonra olaya müdahale eden emniyet güçleri grutakilerde dağılmalarını istedi. Uyarıyı dikkate almayan gruptakilerin taş ve şişe atması üzerine polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti.

        Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan gruptakilerden bazıları, Üniversite Caddesi'nde bulanan AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Orhan Soydaş'a ait seçim koordinasyon merkezinin camlarını kırdı.

        TRABZON'DA YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI

        Öte yandan Trabzon'da da Trabzon Dayanışma Platformu üyeleri, internet kısıtlamaları, MİT ve HSYK yasalarıyla memurların özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, hükümet aleyhine sloganlar atarak Atatürk Alanı'nı kadar yürüdü. Konuşmaların ardından gösteriye katılanlar, hükümet aleyhine sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ