Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Okmeydanı'nda tehlikeli gerginlik!

        Berkin Elvan’ın cenazesinden sonra dün akşam saatlerinde Kasımpaşa'da iki grup arasında çıkan çatışmada silahla vurulan Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetti.

        Burak'ın ölüm haberini alan binlerce kişi Okmeydanı'na yürümek istedi. Ayrıca cenaze yakınları Okmeydanı Şark Kahvesi diye bilinen bölgeye doğru yürümeye çalışınca polis yolu kesti. Polisle Karamanoğlu'nun yakınları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

        Burakcan’ın cenazesi önce helallik alınması için evinin önüne getirildi.

        Karamanoğluiçin cenaze töreni, ailenin isteği üzerine sabah saatlerinde duyurusu yapılan Piyalepaşa Camisi yerine Fatih Sultan Konak Camisi'nde düzenlendi. Cenaze namazının kılınmasının ardından cami imamı Hüseyin Yelek, alanda bulunan vatandaşların provokasyona gelmemesini isteyerek, sağduyulu olmaları çağrısında bulundu.

        Daha sonraBurakCanKaramanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde, Fatih Sultan Caddesi üzerinden Piyalepaşa Camisi'ne getirildi. Sabah saatlerinde yapılan duyuru üzerine Piyalepaşa Camisi'ne gelen ancak değişiklikten haberdar olmayan vatandaşlardan da helallik alındıktan sonra burada da cenaze namazı kılındı.

        Karamanoğlu'nun cenazesi, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinin Karaağaç köyüne gönderilmek üzere cami önünde bekleyen otobüse konuldu. Cenazeyi veKaramanoğlu'nun ailesi ile yakınlarını taşıyan otobüslerin hareket etmesinin ardından törene katılan vatandaşlar buradan ayrıldı.

        Bu sırada dağılmayan bir grup, Piyalepaşa Bulvarı'ndan geçen CHP seçim otobüsüne taş attı. Polis ekiplerinin müdahalesi sonucu grup dağıldı. Olaylar nedeniyle Piyalepaşa Bulvarı'nda trafik bir süre aksadı.

        Burak Can, bugün memleketinde toprağa verilecek.

        CENAZE ÖNCESİ ARBEDE YAŞANDI

        Cenaze yakınları Okmeydanı Şark Kahvesi diye bilinen bölgeye doğru yürümeye çalışınca polis yolu kesti. Polisle Karamanoğlu'nun yakınları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Burak Can Karamanoğlu'nun silahla başından vurularak öldürülmesi ve iki kişinin de yaralanması olayına ilişkin soruşturma başlatıldı.Kavga olayında Burak Can Karamanoğlu ile yanındaki kişilere, gösteri yapan bir grubun silahla ateş ettiği ve olaydan sonra kaçtığını değerlendiren Savcı Söker'in, olayın provokasyon olabileceği ihtimali üzerinde durduğu da kaydedildi. Savcı Söker'in, olay yerinde bulunan kamera görüntülerinin bir an önce savcılığa ulaştırılması talimatı verdiği belirtildi.

        Bu arada, olayda yaralanan ve hastaneye sevk edilen iki kişiden birisinin durumunun ağır olduğu ve yaralı diğer kişinin de taburcu edildiği ifade edildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ