Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Berkin Elvan, Berkin Elvan'ı vuran polis, berkin'i kim vurdu, okmeydanı
        1

        Serdar KULAKSIZ/AHT
        İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı protestoları sırasında başına gaz kapsulü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın (15) ölümüyle ilgili soruşturma dosyasına, bir diş hekiminin asistanı tarafından çekilen 6 polisin görüldüğü fotoğraf delil olarak konuldu. 16 Haziran 2013 tarihinde Okmeydanı'nda yaşanan olayla ilgili aynı yerde muayenehanesi bulunan diş doktoru M.B. ve asistanı P.K., geçtiğimiz hafta savcılığa 'tanık' sıfatıyla ifade verdi. Asistan P.K.'nın olay günü, Berkin'in vurulmasından dakikalar önce çekilen bir grup çevik kuvvet polisinin bulunduğu fotoğraf Elvan Ailesi'nin avukatı Evrim Deniz Karatana tarafından savcılığa sunuldu.

        2

        BERKİN VURULMADAN 5 DK ÖNCE ÇEKİLMİŞ
        Soruşturma dosyasına giren fotoğrafı P.K. polikiliniğin penceresinden Berkin vurulmadan yaklaşık 5 dakika önce saat 07.11'de çekti. 6 polis memurunun kaskları ve kalkanlarıyla görüldüğü Özel Okmeydanı Polikliniği'ne 100 metre uzaklıkta meydana gelen olaya karışan polislerin bu fotoğraftaki polisler olabileceğini öne süren avukat Karatana, savcılığın soruşturmasını bu yönde geliştirmesini talep etti.

        3

        Avukat Karatana, "Fotoğrafta yer alan polislerin Berkin'in yaralanması olayına karışan polisler olma ihtimali bulunduğu için fotoğrafı delil olarak dosyaya sunduk. Fotoğrafa göre inceleme yapılmasını talep ettik" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ