Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hatay'a 1 haftada 20 top ve havan mermisi düştü

        Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb ilçesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ordu güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalar sırasında Hatay'a son bir hafta içerisinde 20 top ve havan mermisi düştü.

        Geçen 21 Mart'ta, Yayladağı Sınır Kapısı'nın karşısındaki Keseb Sınır Kapısı'nı ele geçirmek isteyen ÖSO ile rejim askerleri arasında şiddetli çatışma çıktı. Bu çatışma sonunda 23 Mart'ta ÖSO, Keseb Sınır Kapısı'nın kontrolünü ele geçirdi. ÖSO'nun daha sonra Beşar Esad'ın kontrolündeki Lazkiye'ye de ilerlemeye geçmesiyle ağır silahların kullanıldığı çatışmada sınıra yakın Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin Gözlekçi Köyü'nde bazı evlere kurşunlar isabet etti. Bunun dışında Yayladağı, Samandağ ve Reyhanlı ilçelerine Suriye tarafından ateşlenen 20 top ve havan mermisi düştü.

        TOP ATIŞIYLA KARŞILIK VERİLDİ

        Mermiler nedeniyle elektrik ve telefon hatları koparken, bazı binaların da camları kırıldı. Yetkililer, mermilerden dolayı herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığını belirtirken, mermilerin Türkiye tarafına düşmesinin hemen ardından angajman kuralları çerçevesinde sınırdaki topçu birliklerince Suriye'nin top atışına tutularak misliyle karşılık verildiği açıklandı.

        FÜZE OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

        Öte yandan, 26 Mart'ta Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Yeşilova Mahallesi'ne 1 kilometre, Hacımürsel Köyü'ne 500 metre uzaklıktaki boş arazide meydana gelen patlama nedeniyle de incelemeler devam ediyor. Hatay Valiliği tarafından yapılan ilk açıklamada, patlamanın Suriye'den geldiği tahmin edilen 'top mermisinin' neden olduğu belirtilirken, sabah olay yerinde yapılan ilk incelemelerde yetkililer füze olabileceğini belirtmişti. Yetkililer, jandarmanın olay yerinden toplanan şarapnel parçaları ve delillerin halen incelendiğini, bu incelemenin sonunda patlamaya füzenin mi yoksa top mermisinin mi neden olduğunun ortaya çıkacağını belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ