Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Genelkurmay Başkanlığı: Suriye'deki konuşlu füze sistemleri Türk hava sahasındaki F-16 Türk savaş uçağını radar kilitlemesi yaparak taciz etti

        Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'deki konuşlu füze sistemlerinin, Türk hava sahasındaki F-16 Türk savaş uçağını radar kilitlemesi yaparak taciz ettiğini bildirdi. Radar taciziyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

        "4 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. İcra edilen bu görevler esnasında, 1 F-16 uçağımıza Suriye'de konuşlu SA-2 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam 45 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."

        KAÇAKÇILARIN BORU HATTI İMHA EDİLDİ

        Genelkurmay Başkanlığı, yapmış bir diğer açıklamada ise Suriye sınırında kaçakçılar tarafından döşenen boru hattının tespit edildiğini belirterek şunları kaydetti:

        "Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hatay Narlıca Şehit Çavuş M.Özeker Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden bir Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen, 3 farklı noktada toplam bin metre uzunluğunda boru tespit edilmiştir. Boru hattının çıkarılması esnasında borulardan dökülen 2 bin litre akaryakıt imha edilmiştir. Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmiş ve Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile imha edilmek üzere muhafaza altına alınmıştır."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ