Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da YSK önünde eylem

        Bir grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde protesto etti.

        YSK önünde toplanan gruptakiler, burada bir süre oturma eylemi yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhine sloganlar atan gruptakiler, yarın yeniden buluşmak üzere YSK önünden ayrıldı. Gruptakilerin, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın yarın YSK'ya yapacağı itirazdan önce YSK önünde bir araya geleceği belirtildi.

        MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

        CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada sakin ve itidalli olmaya çağırdı.

        Yavaş, şunları yazdı: "Gün boyunca, dün yapılan usulsüzlüklerle ilgili hazırlıklarımız devam etti. Yarın YSK'ya itirazlarımızı yapacağız. YSK önünde biriken gençlerimizi sakin ve itidalli olmaya çağırıyorum. Tüm hukuki girişimlerimizi yarın, YSK nezdinde yapacağız. Her türlü provokasyona karşı, lütfen dikkatli olalım. Bir kişinin burnunun bile kanamasını hiçbir makama değişmem.Herkes müsterih olsun. Yarın yapacağımız itiraz başvuruları sonucunda seçime ilişkin gerçek durum ortaya çıkacaktır. Şu an YSK'da yapılacak hiçbir işlem yoktur. Gençlerimizin evlerine gitmesi beni çok memnun edecektir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ