Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti Ankara Milletvekili Selamoğlu: CHP seçim gecesi Ankara'da kaos yaratmak istedi

        AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, CHP'nin Ankara'da seçimi kazanamadığını bildiği halde "biz kazandık" diye açıklama yaptığını belirterek, "Çünkü, gezi olaylarında olduğu gibi; kaos yaratmak, şehri tahrip edecek, yakıp yıkacak, insanlara zarar verecek, yaralanmalarına belki de ölmelerine neden olacak olayları hazırlamak istediler" dedi.

        Selamoğlu, "başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye'deki seçim sonuçlarını, CHP'nin Ankara'da uzun süre sonuçlara itiraz etmesini ve gelinen son durumu" AA muhabirine anlattı.

        Bu seçimden önceki seçimlerde sandık başlarında bir tane tutanak olduğunu ve siyasi parti temsilcilerinin kendi kayıtlarını tuttuğunu belirten Selamoğlu, "Tek tutanak olduğu için bu tutanakta oynama olabiliyordu. AK Parti döneminde yapılan yasal değişiklikle, bu tür oyunları engellemek için, sandık tutanağının oradaki tüm siyasi parti temsilcilerine verilecek şekilde hazırlanması imkanı getirildi. Yani bütün partilerin elinde orijinal, ıslak imzalı tutanak oldu" dedi.

        Selamoğlu, Ankara'da tüm ilçeler sandık tutanaklarını girdikleri anda bu sonuçların AK Parti Genel Merkezi'nde göründüğünü ve ona göre değerlendirme yaptıklarını söyledi. Selamoğlu, şöyle konuştu:

        "Bizim duyumlarımıza göre bir haber ajansı, oylar ne çıkarsa çıksın, AK Parti'yi geride gösterecek, oylar tamamlandıktan sonra AK Parti birinci parti olunca 'sandıklarda usulsüzlük, sahtekarlık var, oylar çalındı' demek için. O yüzden biz Türkiye genelinde bu kayıtları çok hızlı topladık, böyle bir oyunun oynanmasını engellemek için. Ankara'da tutanak sonuçlarını toplayınca AK Parti olarak 27 bin oyla CHP'nin önünde çıktık. Bu tutanaklar bizde olduğu gibi, CHP ve MHP'nin de elinde olduğu halde, Mansur Yavaş 'biz birinci olduk' diye açıklama yaptı. Bunu söylemesindeki amaç, sokakta insan bulundurmaktı. İlçe seçim kurullarında, o geçmişteki gezinin bütün kalabalıklarının olduğunu gördük. İnanılmaz bir baskı ve siyaseten ahlaksızlığı gördük. Oradaki kalabalık bizi, hakkımız olduğu halde sandık kurullarına sokmamak için uğraştı.

        Sonuçları öğrenebilmek için çok basit olan toplama işlemini yapmak yeterli. Ama çok basit olan toplama işlemini ya beceremediler, yanlış topladılar ya da bu işi kasıtlı yaptılar. Ama görünen o ki bu işi kasıtlı yaptılar, çünkü 'bunu beceremediler' demek olmaz, dört işlemi bilen insanlardır. 'Biz devleti, şehri yönetmeye talibiz' diyen insanların mutlaka toplama işlemini bildiklerine inanıyoruz. Kazanamadıklarını bildikleri halde, 'biz kazandık' diye açıklama yaptılar. Çünkü sokaklarda ciddi bir kaos oluşturmayı amaçladılar. Kazanamadıklarını bildikleri halde, bunun sokakta kavgaya dönüşmesi, gezi olaylarında olduğu gibi şehri tahrip edecek, yakıp yıkacak, insanlara zarar verecek, yaralanmalarına belki de ölmelerine neden olacak olayları hazırlamak istediler."

        Sandık sonuçlarına bakıldığı zaman, AK Parti'nin karşısına "diğerleri" diye bir cephenin çıktığını gördüklerini belirten Selamoğlu, "Bu cepheye siyasi partilerin dışında Pensilvanya grubu da katıldı. Pensilvanya grubu sahada CHP'den daha çok CHP için çalıştı" diye konuştu.

        Tülay Selamoğlu, CHP ve MHP'nin sandıklarda işbirliğini yaptığını iddia ederek, "Mesela bir sandıkta 100 oydan 80'i ilçe belediyesinde MHP'ye, 20'si CHP'ye; aynı sandıktan 100 oyun 80'inin büyükşehirde CHP'ye, 20'sinin MHP'ye oy verdiğini görüyoruz. Bu sonuçları bir çok sandıkta gördük. MHP'nin büyükşehirdeki oyu ile belediye meclis üyeliğindeki oylarını karşılaştırın, bunu okuyorsunuz. Çünkü büyükşehir ve ilçede farklı kullansalar da meclis üyeliğinde kendi partisine oyunu veriyor" dedi.

        Selamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in seçim gecesi çekip Twittere koyduğu selfie fotoğrafının hikayesini de şu şekilde anlattı:

        "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çelik, seçim günü il başkanlığına kutlamaya gelmişti. Orada Melih bey, ben, il başkanımız ve partili arkadaşlarımız vardı. O gün twitter tekrar açılmıştı, twitter açılınca Melih bey, 'ilk twitteri selfie ile atalım' dedi, o pozu çekti; Hüseyin bey, Melih bey, il başkanımız ve ben vardım fotoğrafta. Seçim sonuçları sonrasında, güzel ve keyifli bir kare oldu bizim için. Seçmenlere öyle bir selam vermiş olduk."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ